Ha te is inkább kímélő ételekkel készíted a szervezeted a többnapos karácsonyi evés-túrára, akkor feltétlen olvass tovább. Farkas-Halász Évi receptje.
Villámbejegyzés következik, egy nagyon finom túrógombóc recepttel. Ezt az ételt szerintem senkinek sem kell bemutatnom, így vagy úgy a nagy többség már találkozott vele. Szénhidrátcsökkentett módon is el tudjátok készíteni, íme a recept:
Hozzávalók:
- 450 gramm túró
- 2 tojás
- 2 ek. eritrit
- 5 ek. zabpehelyliszt
- 1.kk. vanília aroma
- Ízlés szerint ch csökkentett zsemlemorzsa a pirításhoz
- Tálaláshoz: egy kis tejfölhöz egy evőkanál eritritet és két mokkáskanál fahéjat adtam.
Elkészítés:
A túrót egy villával összetörjük. A többi hozzávalóval összedolgozzuk, 10 percet pihentetjük a masszát. Ha nagyon híg a keverékünk, akkor még adhatunk hozzá lisztet. Kis gombócokat formálunk nedves kézzel, majd forrásban lévő vízben készre főzzük őket. Egy serpenyőben Ch csökkentett zsemlemorzsát pirítunk, majd belehempergetjük a kész gombócokat. Fahéjas tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A cikk másodközlés, az eredeti receptet az Anyaként is fitten blogon olvashatod.