Rólunk

Szülők Háza Magazin a családbarát portál felnőttekért és a gyermekekért

A Szülők Háza Program alapvetően egy kulturális és mentálhigiénés program, amely abból a célból jött létre, hogy segítse a családokat a gyermekekkel való foglalkozás kezdeti szakaszában, segítse a családdá alakulás nehézségeit, segítsen az elég jó szülővé válás folyamatában, testi-lelki és szellemi értelemben egyaránt. A Szülők Háza Programot 2007-ben Regős Judit, szociálpolitikus, szociálismunkás aktív analitikus tanácsadó hozta létre sok nagy tudású és hiteles szakember aktív részvételével, segítségével.

A Szülők Háza Program magas színvonalú módszertani és képzési programot dolgozott ki, melynek átvétele szakmai garanciát jelent az alternatív napközbeni ellátásban érdekelt intézmények számára. A Regős-módszerre épülő Szülők Háza Program mára országszerte elismertté vált. 2009-ben Regős Judit a Vodafone által meghirdetett „Többet érsz” program győztese lett, Családbarát Médiáért díjat nyert, s 2012-re vezető médiumok családdal kapcsolatos műsorainak, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma állandó szakértője lett. A Szülők Háza módszertanát szakmai színvonala és fenntartható működése miatt 2012-ben az Unió szakintézménye, az Eurofund „Best Practice” minősítéssel ismerte el, és javasolta országossá tételét és nemzetközi átvételét. Az Európa Tanács is mintaprogramjává minősítette, továbbá a legutóbbi tárgyalások alapján a Világbank is a támogatásra méltó programok közé sorolta.

A Szülők Háza Programja szerint országszerte már több alternatív gyermekellátó egység jött létre, hálózat-szerűen működik Szülők Háza Családi Központ Budapesten Újbudán, Érden és Győrben. Ezek az intézmények közösségi térként üzemelnek.

A Szülők Háza Magazin működtetése hatékony eszköz a program kiszélesítéséhez, fontos eszköze annak, hogy a központokban megvalósuló célok, szakmai tartalom online módon is eljusson a családokhoz.

Hogyan?

Mostantól Skype-on is kérhettek tanácsot!

Mindazok számára, akik nem tudnak ellátogatni központjainkba, elérhetővé szeretnénk tenni a tanácsadóinkkal való konzultáció lehetőségét. Skype-on keresztül fordulhattok tanácsért szakértőinkhez (pl.: pszichológus, gyerekpszichológus, családi tanácsadó, logopédus, táplálkozás szakértő) interaktív módon, előzetes időpont egyeztetése után.

Relaxációs programot hozunk létre várandósok részére

Gyermekvállalásra felkészítő meditációs programot hozunk létre letölthető formában azon anyukák számára, akik pl. veszélyeztetett terhesek és ezáltal nincsen módjuk közösségbe járni. Ennek a szülő-gyerek intrauterén (méhen belüli) kapcsolaté.