„Ki szereti a kekszet? És a kókuszt? Egy olyan egészséges, cukormentes keksz receptet mutatok meg Nektek, amit könnyedén el tudtok készíteni, akár a gyerkőc segítségével is, és még robotgép sem kell hozzá.” Farkas-Halász Évi receptje.
Hozzávalók (kb. 16 db kekszhez):
- 70 gramm kókuszliszt
- 40 gramm zabpehelyliszt
- 2 ek. eritrit (vagy bármilyen természetes édesítő, de akár méz is)
- 1 tk. sütőpor
- 5 evőkanál kókuszolaj (helyettesíthető vajjal is)
- 4 db tojás
- 1 tk. vanília aroma
- 1 tk. mandula aroma (elhagyható)
- 100 gramm cukormentes kókuszos csokoládé a kekszek mártogatásához
A száraz hozzávalókat egy nagy keverőtálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a masszánkhoz a kókuszolajat és a mandula, valamint vanília aromát. A tojásokat felverjük egy villa segítségével és beleöntjük a többi hozzávalónkhoz. Elkeverjük, majd amikor már sűrűsödik a krém, akkor kis golyókat formázunk belőle és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és egy kicsit lenyomkodjuk keksz formára. Aki még nem használt kókuszlisztet, annak tudnia kell, hogy először hígnek tűnhet a krém, de elkezd hamar besűrűsödni. Ha mégsem történne meg, (minden márka más és más) nem kell megijedni, adhatunk még hozzá zabpehelylisztet, hogy könnyen tudjunk vele dolgozni. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A kekszeket én olvasztott cukormentes kókuszos tejcsokoládéba mártottam,majd hagytam megdermedni, de tehetünk rá mandulát, diót is, nem fogja elrontani,sőt!
Remélem tetszett Nektek ez a recept és elkészítitek ti is!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A cikk másodközlés, az eredeti receptet az Anyaként is fitten blogon találjátok.
Vélemény, hozzászólás?