Tegyél jót! program

A „Tegyél jót!” program a Kemény Dénes által alapított Szülők Háza Alapítvány jótékonysági programja, amelynek a 2016-os indulása óta több száz gyereknek nyújtott segítséget az élet számos területén országszerte – többek közt Szátokon, Sopronban, Miskolcon, Mónosbélen és Budapesten. Kiemelt célunk, hogy szakemberek és önkéntes családok bevonásával javítsuk az állami gondozásban élő gyerekek társadalmi helyzetét és különböző közösségi programokon keresztül, személyes kapcsolatok kiépítésével és erősítésével esélyt és lehetőségeket teremtsünk számukra a kitörésre. 

Alapítványunkhoz a program kezdete óta a személyes részvételen kívül folyamatosan érkeznek felajánlások az önkénteseink részéről, legyen szó akár tárgyi adományokról, akár élményprogramok támogatásáról. 2017 júniusában is egy ilyen felajánlásnak köszönhetően jutottunk el a budapesti Mediterrán Hotelbe, ahol három napot tölthettek el az állami gondozásban élő gyerekek. A nyári szünet kezdete igen különleges ajándék volt a vidéki otthonokból érkezők számára, hiszen többen voltak, akik korábban még soha nem jártak Budapesten.

Június 18. és június 20. között a támogatók nagylelkű felajánlásainak köszönhetően a gyerekek a kiváló ellátás és a sok közös játék mellett többek között városnéző buszos kiránduláson és hajókiránduláson vehettek részt és felfedezhették a fővárosi közösségi közlekedés különböző formáit is. Hétfő este egy közösségi kirándulás keretén belül önkénteseinkkel együtt mentünk fel a Gellért-hegyre, hogy a zseblámpák fényén keresztül megmutassuk, minden gyermek élete ragyogó érték, és bár nem születhet mindenki jó helyre, senki nem születhet hiába.

Külön köszönettel tartozunk a júniusi program támogatóinak: Hotel Mediterran Budapest, Budapest Főváros Önkormányzata, Giraffe Hop on – Hop off Budapest, Aranyhíd Étterem és Söröző, Regős Vendéglő, Shakesbeer Söröző, VARTA.

Programjaink nyáron is folytatódnak, a következő állomás –szintén egy önkéntes felajánlásnak köszönhetően– Balatonfüred lesz, ahol Alapítványunk szervezésében egy teljes hetet tölthetnek el az ország különböző gyermekotthonaiban élő gyerekek.

Nézzétek meg kisfilmünket, és ha úgy érzitek, ti is szívesen tennétek valamit a nehéz körülmények között élő gyerekekért, keressetek minket, csatlakozzatok hozzánk és vigyünk együtt örömöt az életükbe!

https://www.youtube.com/watch?v=y1Ns-ZOJulA&t=5s

A programjainkról és a tevékenységünkről ide kattintva olvashattok többet. 

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük