Villámbejegyzés következik, egy nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető recepttel. Nem sok hozzávaló kell hozzá, mégis laktató, finom és egészséges. Vacsorára szoktam fogyasztani, nagyon szeretem. Régóta kísérleteztem vele, de eddig ez a verzió ízlik a legjobban. Remélem ti, kedves Olvasók is így gondoljátok majd! 🙂
Hozzávalók:
6 db tojás
10 dkg vaj (olvasztott)
3 evőkanál tejföl (legjobb a Cserpes)
1 teáskanál mustár
1 csipet só és bors
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük (kb. 10 perc), majd megpucoljuk. Ezután külön a tojások sárgáját villával összetörjük, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. Ezután a masszába keverjük a tejfölt, a mustárt és a fűszereket. Legvégül adjuk hozzá az apróra vágott tojásfehérjét, és már kész is a pástétomunk. Most is épp ezt a csemegét eszegetem, nagyon finom! 🙂 Lehűtve az igazi, egy-két óra hűtés csak javít rajta. Abonettel szeretem, így igazán könnyű „fogás”.
Jó étvágyat, kellemes vacsorát kívánok mindenkinek!
Szerző: Farkas-Halász Évi
Forrás: Anyaként is fitten blog
Vélemény, hozzászólás?