Hiányzik még egy desszert a karácsonyi menüsorból? Farkas-Halász Évi egy gyönyörű meggyes-mascarponés sütemény receptjével segít még elragadóbbá varázsolni az ünnepi asztalt.
Amiben mascarpone van, az nem lehet rossz véleményem szerint, de ahogy láttam az Instagram és Facebook oldalamon is nagy népszerűségnek örvendett ez a zablisztes piskótatekercs, ezért megosztom most veletek a nem túl bonyolult receptjét. Meggy helyett lehet használni más apróbb gyümölcsöt is, el fogom majd készíteni erdei gyümölcsökkel is, szerintem az is nagyon finom lesz. Nem is szaporítom tovább a szót, íme a desszertünk:
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál eritrit
- 1 tk. vanília aroma
- 3 evőkanál meleg víz
- 4 db tojás
Hozzávalók a krémhez:
- 250 gramm mascarpone
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tk vanília aroma
- 3 evőkanál eritrit
- Ízlés szerint meggy
Elkészítés:
Először nekilátunk a tészta elkészítésének. A tojásokat és a cukrot elkezdjük felverni egy robotgép segítségével,majd hozzáadjuk a meleg vizet. Ezután még egy keveset dolgoztassuk a gépet. A lényeg, hogy jól felhabosodjon a keverékünk.
A zabliszthez hozzáadjuk a kakaót, majd az eritrites-tojásos krémünkhöz keverjük, beletesszük a vaníliát is. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 13-15 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből a tésztát és levettük róla a sütőpapírt, még melegen felcsavarjuk egy konyharuha segítségével. Mikor már teljesen kihűlt, akkor kenjük rá a krémet.
A krémhez a mascarponét összekeverjük a tejföllel, eritrittel és a vaníliával, majd a meggyet is hozzákeverjük. Rákenjük a piskótára majd felcsavarjuk. Személy szerint én alufóliába tekertem, és egy éjszakára a hűtőbe raktam „pihenni”. Másnap könnyedén lehetett vágni.
Mindenképp készítsétek el, nem fogjátok megbánni! Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂