Alakbarát kakaós csiga

Idén a mikuláscsoki és a szaloncukor mellé csempéssz egy egészségesebb, szuperfinom desszertet is az asztalra. Lehet, hogy jövőre már nem lesz gondod a cukros édességek beszerzésére, mert az egész család a hasonló finomságokkal teli mikuláscsomagot keresi majd a csizmájában. Farkas-Halász Évi receptje.

Ki az aki szereti a kakaós csigát? Vagyis létezik a Földön olyan ember aki nem szereti ezt a nyalánkságot? Reggelire, tízóraira tökéletes választás, hamar elkészül és még cukormentes is! Az érdekessége, hogy túrót is tartalmaz, így sokkal laktatóbb, és a zablisztnek köszönhetően lassabban szívódik fel a szervezetünkben.

Hozzávalók a tésztához:

  • 250 gramm túró
  • 250 gramm teljes kiőrlésű zabliszt
  • 1 dl kókusztej
  • 3 ek. kókuszolaj
  • 1 tojás
  • 100 gramm poreritrit
A töltelékhez:
  • 2 ek. cukrozatlan kakópor
  • és ízlés szerint poreritrit

Elkészítés:

Egy keverőtálban összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, jól átgyúrjuk. Ha nagyon „kezelhetetlen” a masszánk, adjunk még hozzá lisztet nyugodtan. A lényeg, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Egy sodrófa segítségével téglalap alakúra sodorjuk, majd a tésztánkra tetszőlegesen (előre összekevert) kakaós eritritet szórunk. Jó szorosan felcsavarjuk, majd ujjnyi vastag szeleteket vágunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12-15 percig sütjük őket.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A cikk másodközlés, az eredeti receptet az Anyaként is fitten blogon olvashatod.