Idén a mikuláscsoki és a szaloncukor mellé csempéssz egy egészségesebb, szuperfinom desszertet is az asztalra. Lehet, hogy jövőre már nem lesz gondod a cukros édességek beszerzésére, mert az egész család a hasonló finomságokkal teli mikuláscsomagot keresi majd a csizmájában. Farkas-Halász Évi receptje.
Ki az aki szereti a kakaós csigát? Vagyis létezik a Földön olyan ember aki nem szereti ezt a nyalánkságot? Reggelire, tízóraira tökéletes választás, hamar elkészül és még cukormentes is! Az érdekessége, hogy túrót is tartalmaz, így sokkal laktatóbb, és a zablisztnek köszönhetően lassabban szívódik fel a szervezetünkben.
Hozzávalók a tésztához:
- 250 gramm túró
- 250 gramm teljes kiőrlésű zabliszt
- 1 dl kókusztej
- 3 ek. kókuszolaj
- 1 tojás
- 100 gramm poreritrit
A töltelékhez:
- 2 ek. cukrozatlan kakópor
- és ízlés szerint poreritrit
Elkészítés:
Egy keverőtálban összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, jól átgyúrjuk. Ha nagyon „kezelhetetlen” a masszánk, adjunk még hozzá lisztet nyugodtan. A lényeg, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Egy sodrófa segítségével téglalap alakúra sodorjuk, majd a tésztánkra tetszőlegesen (előre összekevert) kakaós eritritet szórunk. Jó szorosan felcsavarjuk, majd ujjnyi vastag szeleteket vágunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12-15 percig sütjük őket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!