Családbarát szemléletű workshop-sorozat

2017. január és május között nyolc alkalmas, családbarát szemléletű workshop-sorozatot tartottunk a Szülők Háza munkavállalói részére. Munkatársaink jogi-pénzügyi, valamint szakmai, a munka és a magánélet egyensúlyához kötődő családbarát szemléletű képzéseken vehettek részt, melyek tematikái az alábbiakban olvashatók.

Január:

  • január 13. Szakmai workshop: A munka és a magánélet összehangolása – sikerélmény a munkában és a magánéletben, megküzdési stratégiák
  • január 20. Jogi-pénzügyi workshop: Munkajogi alapismeretek

2017. januárjában négy-négy alkalmas workshop-sorozat vette kezdetét a Szülők Házában a szervezet munkatársai számára. Az elkövetkezendő hónapok során munkavállalóink jogi-pénzügyi, valamint szakmai, a munka és a magánélet egyensúlyához kötődő családbarát szemléletű képzéseken vehetnek részt.

A sorozat első részére 13-án, pénteken került sor, ahol a résztvevők a munkajog alapjaival ismerkedhettek meg, valamint a munka és a magánélet összehangolásának kérdésével kapcsolatban jutottak praktikus, a mindennapok során hasznosítható ismeretekhez.

A jogi workshopon első alkalommal a munkajogi alapismereteket jártuk körbe, amelynek keretében a munkavállalók megismerkedhettek a legfontosabb fogalmakkal, az őket leginkább érintő szabályokkal. A képzés résztvevői a gyakorlati életből vett példákon keresztül nyerhettek betekintést a munkajog világába, ami a későbbiekben is segíti az eligazodást a legfontosabb szabályozási kérdésekben.

A január 20-án tartott szakmai workshop során szó volt többek között arról, hogyan érhetjük el a saját magunk elé kitűzött célokat a munkában és a magánéletben anélkül, hogy az egyik a másik rovására menne, és milyen megküzdési stratégiákat alkalmazhatunk a kudarcélmények leküzdésére. A tréning vezetője praktikus, életszerű tanácsokkal látta el a résztvevőket, akiknek lehetőségük volt szakmai vezetéssel átbeszélni saját tapasztalataikat, nehézségeiket is.

A workshop-sorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására” kiírt CSP-CSBM-16 kódú pályázat keretében valósul meg.

Február:

  • február 10. Jogi-pénzügyi workshop: Pénzügyi tudatosság, pénzügyi tervezés
  • február 17. Szakmai workshop: Női karriertervezés – önfejlesztés, tanulás, kihívások, önmegvalósítás

A Szülők Háza munkatársai februárban is két hasznos workshopon vehettek részt. A hónap témái a női karriertervezéshez, valamint a pénzügyi tudatossághoz, a pénzügyi tervezéshez kapcsolódtak.

A 2017. február 10-én megvalósult képzés során a résztvevők hasznos ismeretekre tehettek szert a hatékony és gazdaságos pénzügyi tervezésről: ismeretbővítő elméleti alapozás után interaktív, gyakorlatias feladatokat végeztek el a tréningen.

Február 17-én a karriertervező workshop keretében a fő hangsúly az önismeretre helyeződött. Szó volt többek között a folyamatos tanulás és fejlődés fontosságáról, az önképzés lehetőségeiről, valamint a saját célok kitűzésének és elérésének módjairól, eszközeiről. Munkatársaink felvázolhatták saját karriercéljaikat, rövid- és hosszú távú elképzeléseiket, majd együtt gondolkodva segítettük egymást

A workshop-sorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására” kiírt CSP-CSBM-16 kódú pályázat keretében valósul meg.

Április:

  • április 21. Jogi-pénzügyi workshop: A Magyarországon elérhető családtámogatások rendszere

Áprilisban is folytatódott a Szülők Háza munkatársainak szóló képzés-sorozat. A munkavállalók ezúttal a Magyarországon elérhető családtámogatási rendszerről tanulhattak és sajátíthattak el értékes információkat.

Az április 21-i képzés résztvevői átfogó képet kaphattak a hazai családtámogatások rendszeréről, így tehát megismerkedhettek minden alanyi jogon vagy feltételekhez kötötten elérhető támogatási formával, amelyek a gyermekvállalás előtt álló és a már gyermeke(ke)t nevelő munkatársainkat egyaránt hasznos információkkal gazdagították. A képzés során kitértünk a feltételekhez kötött támogatások igénylésére is, és lehetőséget biztosítottunk arra, hogy szakember segítségével térképezhessék fel a résztvevők, hogy milyen ellátásokra, támogatásokra, kedvezményekre lehetnek jogosultak.

A workshop-sorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására” kiírt CSP-CSBM-16 kódú pályázat keretében valósul meg.

Május:

  • május 12. Szakmai workshop: Családtervezés és családszervezés karrierépítés mellett – hatékony munkamegosztás, igénybe vehető segítségek, szakmai önfejlesztés, továbbképzések
  • május 19. Szakmai workshop: A munka és magánélet egyensúlya – hatékony time management, elkülönülő életterek, felelősség megosztása, alkalmazkodás
  • május 26. Jogi-pénzügyi workshop: Atipikus munkaviszonyok – az atipikus munkaviszonyok szerepe a család és a munka egyensúlyának megteremtésében

2017 májusában zárult a Szülők Házában zajló, nyolc alkalmas workshop sorozatunk, melynek során munkavállalóink jogi-gazdasági, valamint szakmai, karriertervezéssel kapcsolatos ismereteiket bővíthették.

A májusi workshopok az atipikus munkaviszonyok, a munka és a magánélet közti egyensúly, valamint a karrierépítéssel összeegyeztethető családtervezés és családszervezés kérdéseit járták körbe.

A Szülők Házában kiemelten fontosnak tartjuk, hogy munkatársainknak lehetősége legyen megteremteni a munka és a magánélet harmóniáját, így a  május 19-i szakmai workshop során ebben igyekeztünk segítséget nyújtani számukra: a képzés alatt gyakorlatias tippeket kaptak a hatékony time-managementtel kapcsolatban.

A május 12-i workshop fókuszában a karrierépítéssel összeegyeztethető családtervezés és családszervezés állt. A tréner praktikus, a hétköznapokból vett példákon keresztül nyújtott egyénre szabott segítséget munkavállalóinknak a témában.

A sorozat záró alkalmán, május 26-án munkatársainkkal közösen értékeltük az atipikus munkaviszonyok jellemzőit: szó esett többek között a munkaidő hosszával, a munkaidő beosztásával, valamint a munkavégzés helyével kapcsolatos eltérésekről, amelyek megkönnyíthetik a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtését. A workshop során munkavállalóinknak lehetősége volt feltenni minden, a témával kapcsolatos kérdésüket, valamint felmértük a munkaviszonyok szabályozásával kapcsolatban felmerülő igényeket is annak érdekében, hogy munkafolyamatainkat a jövőben is rugalmasan és hatékonyan szervezhessük.

A workshop-sorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására” kiírt CSP-CSBM-16 kódú pályázat keretében valósult meg.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük