Végre megérkezett a tavasz, és újra előkerülnek a hűsítő finomságok a konyhában. Farkas-Halász Évi ráadásul egy igazán egészséges leves receptjével teszi színesebbé és ízletesebbé ezt a napot. Ne hagyjátok ki!
Már sokszor említettem Nektek, kedves Olvasóim, hogy nagyon szeretem a paleo és vegán ételeket, desszerteket is. A változatos étkezés híve vagyok, lassan tíz éves életmódváltásom alatt elég jól kitapasztaltam mik azok az élelmiszerek, tápanyagok amik hasznosak a testemnek és a lelkemnek egyaránt, nem is beszélve a bőrömről. Mivel jelenleg kismama vagyok, ezért még fontosabb -a bennem lévő kis élet miatt is-, hogy kellő módon odafigyeljek a táplálkozásomra és sok-sok vitamint juttassak a szervezetembe.
Egy nagyon vitamindús leves receptjét szeretném megosztani veletek, ami végtelenül egyszerű és a legjobb benne, hogy még főzni sem kell! 🙂 Egy turmixgép szükséges csak hozzá, de akár egy botmixerrel is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 500 gramm erdei gyümölcs mix (én a fagyasztott verziót használtam, olvasztás nélkül)
- 400 ml kókusz vagy mandulatej
- pár szem eper
- 400 ml víz
- 10 dkg eritrit
- fél teáskanál vanília esszencia
- fél teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Mindössze annyi a dolgunk, hogy összeturmixoljuk a hozzávalókat, majd egy órára a hűtőszekrényben lehűtjük. Aki nem szereti annyira a sűrű, turmixos állagot, tehet még hozzá vizet.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
A recept másodközlés, az eredeti írást az Anyaként is fitten blogon olvashatjátok.
Vélemény, hozzászólás?