„Biztos sokatokkal megesett már az, hogy kívántatok valami édes süteményt, és megnéztétek mi van otthon a kamrában, hűtőben, hátha sikerül valami finomat készíteni azokból a hozzávalókból. Nos, velem pontosan ez történt.” Farkas-Halász Évi receptje.
Drága Saci barátnőmtől kaptam egy csomag cukormentes babapiskótát, amit fel tudtam használni, valamint árválkodott a hűtőben még egy-két csomag görög joghurt. Mivel április végén már az eper sincs borsos áron az üzletekben, ilyenkor szinte mindig van otthon, mert a kedvenc gyümölcsöm és a család is nagyon szereti. És szinte össze is állt az édességünk. A babapiskótáról sok embernek a tiramisu ugrik be először, ezért én is úgy döntöttem, hogy valami hasonló desszert készüljön. Mutatom is milyen egyszerű:
Hozzávalók:
- 350 gramm görög joghurt
- 1 tk. vanília aroma
- 2 evőkanál méz vagy édesítő
- 2 dl kávé a piskóta forgatásához
- 1 tk. rumaroma
- 1 csomag cukormentes babapiskóta
- ízlés szerint eper
- tetejére cukrozatlan holland kakaópor
Elkészítés:
A kávét megfőzzük és beleöntjük a rumaromát. A babapiskótákat megforgatjuk benne, majd egy üvegtál aljára elkezdjük rakni. Közben elkészítjük a krémet. A joghurtba belekanalazzuk a mézet, (vagy aki nagyon szigorú fogyókúrázó adjon hozzá steviát), és hozzákeverjük a vanília aromát. A beáztatott babapiskóta sorunkra elkezdjük rákanalazni a krémet, majd karikákra vágott epret helyezünk rá. Ezután jöhet a rétegezés. Piskóta, krém, eper. Amikor már elég magas a sütink, krémmel fedjük le, és a legvégén cukrozatlan kakaóport szitálunk rá. Egész eperrel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
A cikk másodközlés, az eredeti receptet az Anyaként is fitten blogon találhatjátok.
Vélemény, hozzászólás?