Akár szeretjük a Valentin napot, akár nem, akár van kivel ünnepelni, akár nincs, egy finom édességgel ezen a napon is csak jól járhatunk. Elkészíthetjük ajándékba a szerelmünknek, fogyaszthatjuk a barátainkkal, vagy egyedül egy jó film mellett, az ízében garantáltan nem fogunk csalódni, hiszen az alakbarát torta receptjét Farkas-Halász Évitől tanulhatjuk el.
Pontosan két hét múlva itt a szerelmesek ünnepe, a Valentin nap. Hazánkban megoszlanak a vélemények erről a eseményről. Valaki csak egy külföldről importált giccses dolgot, és felesleges költekezést lát bele, de sokan vannak, akik boldogan, szerelmesen ünnepelik ezt a napot. Az utóbbi csoportnak szeretnék kedveskedni ezzel a kis recepttel. Ha a párod diétázik, vagy csak odafigyel az alakjára, mindenképp süsd meg neki, biztos nagyon fog neki örülni.
A klasszikus Sacher tortáról valószínűleg mindenki hallott már. Franz Sacher osztrák cukrász nevéhez fűződik, aki Metternich herceg udvarában alkotta meg ezt a legendás desszertet. Az eredeti receptet féltve őrzik a bécsi Hotel Sacher cukrászai, állítólag csak ők tudják pontosan mit is tartalmaz.
Jöjjön az általam átalakított alakbarát Sacher torta receptje.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 120 gramm vaj
- 6 db tojás fehérje és sárgája
- ízlés szerint stevia
- 120 gramm cukormentes étcsokoládé
- 120 gramm tönkölybúza liszt
- 40 gramm szeletelt vagy apróra vágott mandula
A krémhez:
- 200 gramm cukormentes sárgabarack lekvár
A mázhoz:
- 100 gramm cukormentes étcsokoládé olvasztva
Elkészítés:
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A piskótához való csokit felolvasztottam vízgőz felett. A vajat a steviával habosra vertem egy robotgép segítségével.Hozzáadtam a tojássárgákat is, és tovább kevertem. Amikor sima volt a krémem,hozzáadtam az olvasztott csokoládét. Egy másik tálban kihabosítottam a tojásfehérjéket.Óvatosan a csokis krémemhez kevertem, hozzáadtam a lisztet, majd legvégül hozzáadtam a mandulát is. Egy szív alakú szilikonos sütőformába tettem, majd 180 fokon,légkeverés nélkül kb. 55-60 perc alatt készre sütöttem.
Amikor kihűlt a tésztám, félbevágtam. A lekvárt felforraltam, majd rákentem a piskótára. Ezután betettem a hűtőbe a tortát kb, egy órára. Mikor kihűlt, ráolvasztottam a mázhoz való csokoládét a torta tetejére, majd amikor a máz megdermedt, fel is szeletelhettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
A cikk másodközlés, az eredeti receptet az Anyaként is fitten blogon olvashatjátok.
Vélemény, hozzászólás?