Családbarát szemléletű workshop-sorozat indult a Szülők Házában

2017 januárjában négy-négy alkalmas workshop-sorozat vette kezdetét a Szülők Házában a szervezet munkatársai számára. Az elkövetkezendő hónapok során munkavállalóink jogi-pénzügyi, valamint szakmai, a munka és a magánélet egyensúlyához kötődő családbarát szemléletű képzéseken vehetnek részt.

A sorozat első részére 13-án, pénteken került sor, ahol a résztvevők a munkajog alapjaival ismerkedhettek meg, valamint a munka és a magánélet összehangolásának kérdésével kapcsolatban jutottak praktikus, a mindennapok során hasznosítható ismeretekhez.

A jogi workshopon első alkalommal a munkajogi alapismereteket jártuk körbe, amelynek keretében a munkavállalók megismerkedhettek a legfontosabb fogalmakkal, az őket leginkább érintő szabályokkal. A képzés résztvevői a gyakorlati életből vett példákon keresztül nyerhettek betekintést a munkajog világába, ami a későbbiekben is segíti az eligazodást a legfontosabb szabályozási kérdésekben.

A január 20-án tartott szakmai workshop során szó volt többek között arról, hogyan érhetjük el a saját magunk elé kitűzött célokat a munkában és a magánéletben anélkül, hogy az egyik a másik rovására menne, és milyen megküzdési stratégiákat alkalmazhatunk a kudarcélmények leküzdésére. A tréning vezetője praktikus, életszerű tanácsokkal látta el a résztvevőket, akiknek lehetőségük volt szakmai vezetéssel átbeszélni saját tapasztalataikat, nehézségeiket is.

A workshop-sorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására” kiírt CSP-CSBM-16 kódú pályázat keretében valósul meg.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük