Segíts egy meleg kabáttal!

Napok óta érthető módon az egyik leggyakoribb téma a rég nem tapasztalt hideg és az ezzel járó időjárási jelenségek. Szebbnél szebb felvételek járták be az internetet téli tájakról, élhettünk a téli sportok adta örömöknek, vagy befészkelhettük magunkat a jó meleg szobába, hogy onnan szemléljük a kinti képeket.

Sokak számára azonban a szokatlanul nagy hideg a lehető legküzdelmesebb időszakot jelenti az évben. Fokozottan kell figyelnünk ilyenkor egymásra és segítő kezet kell nyújtanunk azoknak, akiknek minden perc kihívás ilyenkor. Számos olyan kezdeményezés indult a napokban, ami az extrém hidegben különösen kiszolgáltatott helyzetben lévők helyzetén próbál javítani, éjjel-nappal dolgoztak a hajléktalan embereken segítő szervezetek, önkéntesek.

Szerencsére sokkal többen vannak, akiknek elképzelni is nehéz, milyen lehet ilyen hidegben kabát nélkül indulni az óvodába, az iskolába, vagy a munkahelyre, illetve, hogy milyen sokat jelenthet egy meleg sál és egy védelmet nyújtó kesztyű ezekben a hetekben. Sok gyerek számára alapélmény az állandó fázás és az ezzel járó betegségek a hideg, téli hónapokban, ami mellett nem szabad csukott szemmel elmennünk. Éppen ezért, arra kérünk Titeket, hogy ha van olyan, jó állapotú, meleg kabátotok, sálatok, sapkátok vagy kesztyűtök, amit szívesen felajánlanátok olyan gyerekeknek és felnőtteknek, akiknek ebben az időben erre van a legnagyobb szükségük, hozzátok be Alapítványunkhoz, hogy eljuttathassuk hozzájuk!

Kérünk benneteket, hogy csak olyan, tiszta ruhákat hozzatok, amit Ti is hordanátok, és amik tényleg használhatók ebben a nagy hidegben, hiszen egy lyukas kesztyű például senkinek nem melegíti a kezét. Felajánlásaitokat a 1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér 7. szám alatt adhatjátok le minden hétköznap 9-16 óráig. Előre is köszönjük a segítségeteket, ha pedig úgy érzitek, mások számára is fontos lehet az üzenet, osszátok meg ismerőseitekkel a felhívást!


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük