Mi kell a nőnek, ha családanya is?

„Mi kell a nőnek? Sok minden, de ha a nő családanya is, akkor egy kis felfrissülés soha nem árt. Bevallom őszintén, eléggé le vagyok strapálva. A testem már nem a régi és soha nem lesz már az, akármit csinálok, ha tornázom, ha tudatosan étkezem, az elmúlt évek, a szülések nyomai akkor sem múlnak el, elkísérnek életem végéig. Hadakozhatnék ez ellen, de már nem teszem, megbékéltem a testemmel. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem akarok jó formában mutatkozni a világ előtt és nem teszek meg mindent annak érdekében, hogy abból, amivé váltam, a lehető legjobbat hozzam ki.” R. Fonyó Barbara, a Mom With Five blog szerzőjének írása.

A szépségápolás soha nem állt az érdeklődésem középpontjában, de a testem még öt gyerek után is megérdemli a törődést, vagy még inkább, mert fittnek kell lennem, ha fel akarom venni velük a versenyt, vagy legalább tartani akarom a tempót. Őszintén? Nem vagyok könnyű helyzetben négy fiú édesanyjaként, mert hát kritikusak a lelkeim, bár a megjegyzéseiket mindig igyekeznek szépen csomagolni és soha nem felejtik el megemlíteni, hogy nekik – bárhogy is nézek ki – én vagyok a legszebb. Kösz, srácok!

A lányom miatt pedig igenis felelősséggel tartozom a külsőmért, példa vagyok számára, nem hanyagolhatom el magam.

Mi hát a legfeltűnőbb rajtam, ami sokat elmond rólam, az állapotomról, a közérzetemről? A bőröm. Az őszi-téli hideg időszak, amikor órákat állok egy-egy kukásautó mellett Legkisebbel a süvítő szélben, bizony alaposan megviseli a bőrömet. Kell valami, amitől felfrissül, visszanyeri egészséges állapotát, hogy a következő napon is ott álldogálhassunk a sarkon Legkisebbel várva az újabb szemetesautót.

A bőr megújítására kiválóan alkalmasak a különféle testradírok, amelyek – mily meglepő – otthon is elkészíthetőek filléres alapanyagokból, ráadásul kiválóak ajándéknak is. Nagyszerű bőrradírozó tulajdonsága van a cukornak, sónak és az őrölt kávénak. Ezekből mutatok be most kettőt – de a variációk végtelenek -, hogy ti is élvezni tudjátok a felfrissülést.

Kávés-fahéjas cukros testradír

Hozzávalók

 • 1/4 bögre cukor
 • 1/4 bögre őrölt kávé
 • 1/8 bögre olívaolaj
 • 1/2 evőkanál őrölt fahéj

(megjegyzés: az általam használt bögre 2,4 dl)

Elkészítés

 1. a száraz hozzávalókat keverjük össze alaposan egy tálban
 2. öntsük hozzá az olajat és egy villa segítségével kavargassuk össze
 3. töltsük a kész testradírt egy jól zárható üvegbe (így hetekig is eláll)
momwithfive.com
momwithfive.com

Citromos sós testradír

Hozzávalók

 • 1/2 bögre tengeri só
 • 1 szűken mért (1/8) evőkanál olívaolaj
 • 1 kisebb citrom lereszelt héja
 • fél citrom leve

Elkészítés

 1. keverjük össze a sót az olívaolajjal
 2. adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, keverjünk rajta egyet
 3. öntsük hozzá a fél citrom kifacsart levét, egy villa segítségével kavargassuk össze
 4. töltsük a kész testradírt egy jól zárható üvegbe (így hetekig is eláll, ezt a fajtát érdemes a hűtőben tárolni, mert friss hozzávalót tartalmaz)

A megjelent képek Barabara saját felvételei. A cikk másodközlés, eredeti változatát a Mom With Five blogon érhetitek el.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük