A karácsonyi időszakban sokszor úgy érezzük, hogy a teendőink listája végtelen számú pontból áll, és amint elvégzünk valamit, máris jön a helyére egy újabb elintéznivaló. Ennek ellenére a legfontosabb mégiscsak az lenne, hogy amikor eljön az ünnep, tényleg tudjunk még örülni az együtt töltött időnek, és ne essünk össze a fáradtságtól rögtön a karácsonyi vacsora után. Farkas-Halász Évi pillanatok alatt elkészíthető receptötlete ezen is tud segíteni: fogjatok egy tál mascarponegolyót, készítsétek a plédeket, válasszátok ki a kedvenc filmeteket és húzzatok ki néhány pontot a listátokról – higgyétek el, az együtt töltött idő sokkal többet tud adni, mint a tökéletesre pucolt ablak látványa.
A kókusz azon kevés növények közé tartozik, amelynek mindegyik részét fel lehet használni. A magyar háziasszonyok konyhájában legtöbbször a kókuszreszelék fordul meg, de egyre többen használnak kókuszolajat, kókuszzsírt, kókusztejet. Ez egy tipikusan olyan édesség, amely nagyon kevés hozzávalóból áll, és a hűtéssel számítva is maximum fél óra alatt megvan. A recept nem saját, kedves Sógornőmtől kaptam, csak egy kicsit alakítottam rajta. Mascarpone adja az alapját, és mivel a mascarponénak nagyon alacsony a szénhidráttartalma, ezért könnyedén beilleszthető az egészséges táplálkozásba.
Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 50 dkg light mascarpone
- Ízlés szerint édesítő (én egy evőkanál xilitet raktam a masszába)
- 1 teáskanál vanília aroma
- Díszítéshez kókuszreszeléket és mandulát használtam.
Elkészítés:
A mascarponét összekevertem a kókuszreszelékkel és a vanília aromával (mély tálat használjunk hozzá). Golyókat formáztam belőle,díszítettem őket, majd 20 percre a fagyasztóba raktam az elkészült édességeket.
Jó étvágyat hozzá!
Vélemény, hozzászólás?