Zabpelyhes kuglóf

0
1710

Régóta vártok egy klasszikus, reggeli kávé mellé fogyasztható süteményre? Akkor nem kell már tovább várakoznotok, hiszen most egy kuglóf receptjét hoztuk el nektek, igaz egy kissé modernizált összetételben. De nehogy megijedjetek, ez is legalább annyira finom (ha nem még inkább), mint a hagyományos változat!

Akik rendszeresen olvassák a receptjeim, azok biztosan emlékeznek a “Márványtorta” bejegyzésemre. Ott írtam, hogy nem találtam sehol sem a kuglófformám, ezért tortaformában sütöttem meg az eredetileg kuglófnak készült tésztát. Már említettem, hogy nagyon szeretek kísérletezni a konyhában, ezért most nem zabpehelylisztet használtam, hanem aprószemű zabpelyhet. Kíváncsi voltam, hogy így milyen lesz, mert magát a pelyhet eddig csak kekszeknél használtam. Roppant egyszerű az elkészítése, és nem utolsósorban hamar megsül. Az eredmény nekem nagyon ízlett, bátran ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók:

4 tojás

150 gramm xilit (vagy bármilyen édesítő ízlés szerint)

2 csomag vaníliás puding

250 gramm aprószemű zabpehely

1 teáskanál rumaroma

fél csomag sütőpor

3 evőkanál tej

4 evőkanál zsírszegény kakaópor

6 evőkanál meleg víz

150 gramm vaj

Elkészítés:

A tojást, a xilitet, a rumaromát a 6 evőkanál meleg vízzel kb. 7 percig keverve robotgéppel fehér habbá verünk. A zabpelyhet a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, a tojáshabra szitáljuk, és belekeverjük, lehetőleg óvatosan. Hozzáadjuk vajat is, és tovább keverjük a robotgéppel. A tészta felét egy kivajazott és kilisztezett kuglófformába (22 cm átmérőjű) öntjük. A kakaót a maradék tésztára szitáljuk és a tejjel elkeverjük. A kakaós tésztát is a formába tesszük. Ezután már csak a sütés van hátra. Előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 160 fokon, kb. 20 percig sütjük, de azért figyeljük a sütőt. A végén a süteményt 15 percig a formában pihentetjük, ezután vesszük csak ki belőle.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Szerző: Farkas-Halász Évi

Forrás: Anyaként is fitten blog

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ