Tudom, tudom: banán. Sokak szemében egy rendkívül „bűnös” gyümölcs magas kalóriatartalma miatt, de a benne lévő ásványi anyagok, és vitaminok nagyon hasznosak szervezetünkre. A banánban megtalálható az A-, C-, E-, K- vitamin, és csaknem az összes B vitamin is. A folyadékháztartásunkhoz is hozzájárul, ugyanis 75%-ban vizet tartalmaz. A sportolók, gyermekek számára is hasznos, hiszen a gyümölcsben található cukrok hosszú ideig energiát biztosítanak a szervezet számára.
Hozzávalók (egy kisebb méretű tepsihez/jénai tálhoz):
A kekszes alaphoz:
200 gramm cukormentes keksz
120 gramm vaj
A krémhez:
450 gramm túró
fél citrom leve
egy nagyobb méretű banán
1 kk vanília esszencia
3 tojás
3 dl tejszín
ízlés szerint stevia
A kekszet húsklopfolóval összetörtem, majd a vajat felmelegítettem és hozzáöntöttem a kekszhez. Egy kisebb tepsi aljába leegyengettem, majd betettem a hűtőbe fél órára dermedni. A krém elkészítéséhez a banánt egy villával összetörtem. A tejszínhabot a robotgépben kemény habbá vertem, félretettem. A tojásokat, a fél citrom levével, a vaníliával, a banánnal és a steviával kikevertem, majd hozzáöntöttem a túrót is. Végül a tejszínhabot is hozzáadtam. Ezután elővettem a hűtőből a kekszes alapomat és a krémet ráöntöttem. 180 fokon, légkeveréses fokozaton, 20 percig sütöttem, nem kell neki sok idő. Amikor kihűlt cukormentes étcsokoládét olvasztottam a tetejére, és visszatettem a hűtőbe dermeszteni. Annál jobb, minél több időt pihen a hűtőben, felvágni is könnyebb így.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Szerző: Farkas-Halász Évi
Forrás: Anyaként is fitten blog