Szülők Háza Magazin; interjú

„Minden tiszteletem az anyukáké!”– interjú Hostyánszki Györggyel

„Minden tiszteletem az anyukáké!”– interjú Hostyánszki Györggyel

A klasszikus férfi és női szerepek néha fel is cserélődhetnek, nem ez számít, a lényeg a szeretet és a megértés. Balázs Judit, vállalkozó, aki imádja a gyermekeit, de a munkája is nagyon fontos számára. Két sikeres üzletet tart fenn barátnőjével a MOM Parkban (Café Díva, Aphrodite). Az élet úgy hozta, hogy Judit ment vissza dolgozni és a párja maradt otthon. Ez hatalmas élmény volt apukának. Az újbudai Szülők Házában beszélgettünk a MintaPinty zenekar egyik alapítójával.

Mi a legfontosabb, amit elmondanál magadról?
A legfontosabb magamról, hogy van egy nagy szerelmem, a kislányom. Civilben a MintaPinty gyerekzenekar egyik alapítója, gitárosa vagyok. Emellett a Magyar Postánál dolgozom csoportvezetőként. Szeptemberen kezdtem, az elmúlt két évet otthon töltöttem Léna lányunkkal.

Hogy jött ez a nem klasszikus felállás?
Lányunk születésekor – tizenhét év értékesítési munka után – valami másra vágytam. A zenekarom is kialakulóban volt, ezért döntöttünk úgy, én maradok otthon. A párom öt hónap után visszatért dolgozni négy órában, én pedig Lénával voltam, amíg bölcsis lett. Minden percét élveztem. Pótolhatatlan az élmény, amit az első néhány év ad az embernek.

Ebből kifolyólag a munkamegosztás sem volt a megszokott?
Én vittem a háztartást, együtt voltam a gyermekünkkel, menedzseltem a zenekarunkat, így maximálisan átérzem az anyukák helyzetét, akik odahaza vannak a gyerekkel és megszakadnak. Minden tiszteletem az anyukáké! Főleg ahol több gyermek is van, én ezzel az eggyel is rengeteget dolgoztam. Tényleg felborultak nálunk a szerepek, de mi ebben jól érezzük magunkat.

Mikor találkoztatok Judittal?
2009-ben egy szórakozóhelyen ismertük meg egymást. Akkor már mindketten túl voltunk egy váláson, Juditnak volt egy nyolc éves lánya. Ennek örültem is, mert nagyon vágytam már egy gyermekre, és igazán jó a kapcsolat közöttünk. Szóval, ez sem a klasszikus felállás, de semmi gond nem származott belőle. Sőt, mindketten barátok vagyunk az exeinkkel. A volt feleségem sokat segít nekünk, ha kell bébiszitter, és a karácsonyokat is együtt töltjük.

Hogyan töltődsz? Miként tartod fenn az összhangot munka és magánélet között?
Két év után bennem is megfogalmazódott, jó lenne egy kis idő magamra. Léna lányunk szeret rajtam csüngeni, nagy az apaszerelem. Szerencsére anya nem féltékeny. Régen éjjel is én keltem fel hozzá, ma már megosztjuk egymás között ezt az „éjszakai műszakot”. Judit nagylánya, Dóri tizenöt éves lesz, és szeret a kishúgával játszani, ezáltal ő is leveszi rólam a terhet. A felszabadult időt a zenekarra szánom, ez kiszakadás számomra a hétköznapokból és feltölt.

Mi a jól működő, erős család titka?
Támogatjuk egymást mindenben. Kell a szeretet, a másik tisztelete és a legfontosabb a kitartás, valamint a türelem.

Rizsányi Rózsa

Az interjúsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet közreműködésével valósult meg.

logok

 


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük