húsvéti nyuszi, szülők háza magazin

Húsvéti nyuszi

Közeledik a húsvét, így az állatvédők is egyre erősebben kampányolnak a meggondolatlan ajándékállat vásárlás miatt. Az Orpheus Állatvédő Egyesület évtizedes tapasztalatok alapján óva inti a családokat attól, hogy a húsvéti ünnepekre szeretteiknek ajándékba nyuszit, kutyát vagy más élő állatot vásároljanak.

A hobbicélú állatok megvásárlása/örökbefogadása előtt jól meg kell gondolni, hogy egyáltalán képesek vagyunk-e az állattartásra? Van-e megfelelő tartási helyünk? Van-e elég időnk, hogy az állattal rendesen foglalkozzunk? Jut-e pénz állateledelre, állatorvosra és az állattartás kapcsán felmerülő egyéb költségre?

Húsvét tájékán egy kedves kis nyúl, vagy éppen egy pihés kiscsibe érdekesnek tűnő ajándék lehet, de igazából nem az! Az ünnepek utáni szürke hétköznapokban a háziállat (a szükséges állandó gondoskodás, a költségek, az időhiány miatt) a legtöbb esetben unott teherré válik. A családok nem ritka, hogy a megunt állatokat élve utcára-kukába dobják, vagy egyszerűen lehúzzák a wc-n. Gyakori, hogy az elhanyagolt háziállat elpusztul. Az állatok érezni, szenvedni képes élőlények, tartásuk felelősséggel jár, kitétele, kínzása bűncselekmény, amiért akár börtönbüntetés is kapható.

Válasszunk gyermekünk, családunk megajándékozásához inkább édességet, plüssfigurát, ajándékutalványt, saját készítésű tárgyakat (pl. hímestojást). Ha élő állatokra vágyik a gyermek, elvihetjük valamelyik állatkertbe, ahol megsimogathatja, etetheti, megismerheti közelebbről is az állatokat.

A cikk másodközlés. Köszönjük a Mix Magazinnak!


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük