erős nő+ erős férfi= erős nő, szülők háza magazin, rizsányi rózsa

Az erős férfi – Interjú Kátai Róberttel

Azt mondják, minden sikeres férfi mögött ott egy erős nő. Valljuk, hogy ez fordítva is igaz. Kettejük szövetségéből jön létre az erős család. Így van ez Zoltán Erikáéknál is. A férjével, Kátai Róberttel beszélgettünk. Képünkön Kátai Róbert és Zoltán Erika.

Ki az az erős férfi, aki Zoltán Erika mögött áll?
Koreográfus és énekes vagyok. Amikor Erikát megismertem már tánctanárként dolgoztam, összekötöttük a nevet és a szakmai tudásomat, így született meg az ország legelső modern, hip-hop tánciskolája az E.C.D.S., mely huszonhat éve létezik.
Hogyan találtatok egymásra Erikával?
A szakmából már ismertük egymást, amikor ő még a volt párjával dolgozott, én pedig a legjobb barátommal. Huszonkét évesen kezdtem el udvarolni neki, akkor ő huszonnyolc éves nő volt. Eleinte számított még ez a hat év korkülönbség, és meg kellett érnem hozzá.
Volt rivalizálás közöttetek, hogy a párod a klasszikus női szerepeknél többre vágyott, karriert épít? 
Nem, soha. Sőt, 1996-an úgy döntöttünk, hogy közösen menedzselünk fiatal, tehetséges csapatokat. Később duett albumokat is készítettünk. Én mindig támogattam a munkáját szakemberként is, ő pedig segített nekem énekesként elindulni. Ma már a tizennyolc éves nagylányunk is a csapatot erősíti.
Érezted valaha, hogy a család látja kárát Erika sikerének? 
Nem, a szülés után egy-két évig otthon volt Erika. Ebben a szakmában sokáig kimaradni nem jó, ezért később úgy oldottuk meg az életünket – bébiszitterek és nagyszülők segítségével –, hogy kislányunk megkapja a játékos gyermekkort, akkor is, ha nem velünk van. A mai napig sok időt töltünk együtt, nem szeretnénk, hogy azt érezze, csak a karrier fontos számunkra.
Erős Nő+ Erős Férfi = Erős Család, szülők háza magazin, Rizsányi RózsaKépünkön Kátai Róbert és Rizsányi Rózsa
Működik nálatok a munkamegosztás?
A klasszikus munkamegosztás nem él, igyekszünk mindent közösen csinálni, de nem ijedek meg, ha porszívózni vagy mosogatni kell.
Hogyan tudod összehangolni a munkát és a magánéletet?
Egyszerű a recept. Megtartottam a koreográfusi munkámat, de van egy csapatom, akik segítenek, így tudok másra is koncentrálni. A feltöltődés is fontos, nálam ez a póker, de nincs rá sok időm. Más pasis kikapcsolódást nem igénylek. Együtt szeretünk programokat tervezni Erikával. Megismerkedésünk óta imádunk külföldre utazni. Ha csak tehetjük, egy évben háromszor-négyszer elmegyünk wellnessezni, szeretjük a bortúrákat is. A lányunk is sokszor velünk jön. Legutóbb például egy szakmai utazáson voltunk együtt, hármasban Amerikában.
Mit üzennél a férfi társaknak, hogyan tud egy erős férfi szövetségese lenni egy erős nőnek, hogy megszülethessen az erős család?
A mi szerencsénk, hogy szakmabeliek vagyunk, és így is erősítjük egymást. A magánéletben is mindig szem előtt kell tartani a közös érdekeket, és meg kell adni egymásnak a kölcsönös tiszteletet. Az erős család úgy jöhet létre, ha működik az őszinte kommunikáció.

A sorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet közreműködésével valósult meg.

Forrás: Mix magazin

Az interjút Rizsányi Rózsa, egy Szülők Házás anyuka készítette. Róla bővebben olvashattok ide kattintva.

Az interjúsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet közreműködésével valósult meg.logok


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük