bodza, Szülők Háza Magazin

Bodzapalacsinta

Vannak kicsit szezonális ételek és vannak nagyon szezonális ételek. Nos, most egy ilyennek a receptjét, vagy inkább ötletét teszem közzé.

Valakitől hallottam régen, hogy létezik ez az étel, és régóta furdalt a kíváncsiság, hogy milyen lehet. Gondoltam kipróbálom, csak mindig lecsúsztam róla. Hiába, nagyon szezonális. De nem feszítem tovább a húrt: a bundában sült akác- és bodzavirágról van szó.

Szedjünk fejenként tíz fürt közepesen kinyílt akácfavirágot és/vagy bodzavirág tányért. Az akácnál arra figyeljünk, hogy ne legyenek a virágok egészen zártak, de teljesen nyíltak még kevésbé. A bodzánál pedig arra figyeljünk, hogy ne legyen tetves. Olyan helyen szedjük, ahol nincsen nagy forgalom, lehetőleg erdőben, vagy nagyon kis forgalmú út mellett. Figyeljünk arra, hogy poros se legyen, mert megmosni nem ajánlatos.

Keverjünk ki egy sűrű palacsintatésztát a következők szerint: 1 bögre liszt (kb. 5 púpozott evőkanál, háromnegyed bögre tej, egy tojás, egy kevés szóda, ha nincsen, sütőpor vagy szódabikarbóna. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, mártsuk bele a virágokat a tésztába, forgassuk meg, hogy jól bevonja őket, majd csepegtessük le, és tegyük bele a forró olajba. Közepes lángon, miden oldalukat 2-3 percig süssük és szedjük szalvétára. Porcukorral adjuk fel. Virágpor-allergiásoknak sajnos nem ajánlott.

Jó étvágyat!

Írta: Dani papa


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük