Egy válogatós gyermek vágyait minden elv ellenére igyekszik az ember kielégíteni. Így vagyunk mi a krumplilevessel. Bármikor elhangzik a kérdés mostanában mi legyen az ebéd vagy a vacsora, legtöbbször jön is válasz: krumplileves. Ki is fejlesztettem hát egy gyors és garantáltan sikeres krumplilevest.
Kell hozzá füstölt szalonna, vagy még jobb a tarja, comb, karaj – bármi, lehetőleg házi kivitelben, vagy piacon vásárolva termelőtől, de ha ez nem megy a bolti is jó persze, hagyma, krumpli, fokhagyma, babérlevél, kolbász, pár csepp citrom.
Az elkészítése nagyon egyszerű és gyors: kisütöm a szalonna zsírját, ha nem szalonnát használok, akkor olajon átpirítom a kevésbé zsíros füstöltárut. Beledobom a hagymát és alaposan megdinsztelem, beledobom kis kockára vágott krumplit, felöntöm vízzel és belerakok egy-két babérlevelet. Én egyébként elég keveset szoktam készíteni, két közepes krumplihoz egy nagyobbacska hagymát pirítok. A krumplit hagyom főni, mikor félkész (kb. 10 perc fővés után) beledobok pár karika kolbászt. Közben egy másik edényben készítek egy pirospaprikás fokhagymás rántást. Mikor kész a krumpli, feloldom a levesben a rántást, belenyomok pár csepp citromot – és kész is van. Lehet enni tejföllel vagy anélkül; sőt legutóbb jobb híján joghurttal próbáltuk és kiderült, hogy úgy is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Írta: Dani papa
Vélemény, hozzászólás?