5 hasznos kütyü szülőknek és gyerekeknek

Idén szívesen tennél valami izgalmas újdonságot a karácsonyfa alá, de nincs kedved órákig böngészni az ismeretlen kütyük között? Ficza János összegyűjtött néhány hasznos eszközt, ami segíthet a választásban. 

Közelednek az ünnepek, ilyenkor az egyszeri fogyasztó olyan dolgokat is megvesz, amikre egyébként sajnálná a pénzét. Pedig csak meg kell találni, hogy melyik az a termék, ami tényleg hasznos, érdekes vagy hiánypótló. Válogatni pedig szülőként is van miből, hiszen ma már elég jól kiszolgált célcsoporttá váltunk.

Az elmúlt hetekben szemezgettem, és meglepő módon sok olyan kütyüt találtam, ami elvileg gyerekeknek szól, mégis nekünk nyújt előnyöket. Ajándékozni pedig úgy a legjobb, ha neked is hasznod van belőle. Mint amikor szexi fehérneműt veszel a csajodnak.

És mivel a karácsony a szeretetről szól, mi pedig egyenesen imádjuk a kölykeinket, adja magát, hogy olyan dolgokat vegyünk nekik, amik valójában nekünk jók. Mert ilyen ez az ünnep. És mert ilyen szülőnek lenni.

Összeállítottam hát egy listát, ha némi ötletre lenne szükséged kütyük területén – a gyerek korától függetlenül.

Biztonságos gyerekmobil

Rögtön egy újdonsággal kezdem. Ez a svéd termék még csak most lépett be a magyar piacra, de máris jófejnek tűnhetsz vele a gyerek előtt. A Tinitell igazából egy csuklón viselhető gyerekmobil 6-12 évesek számára, aminek segítségével folyamatosan figyelheted és biztonságban tudhatod a gyerkőcöt. Rugalmas, por- és vízálló, így egy gyerek szertelen „életviteléhez” tervezték, nem rongálódik meg és nem veszíti el. Bluetooth-szal összekapcsolhatod a saját telefonoddal, így beállításokat is végezhetsz rajta. Hívásfogadásra és indításra is alkalmas, de csak azok hívhatják, akiknek ez engedélyezve van, vagy például megadhatod azt is, hogy mely számokat tárcsázhassa a gyerek. Mivel nincs kijelzője, így nincsenek kéretlen e-mailek, sms-ek és hozzáférés a közösségi médiához, így megelőzheted a ma egyre nagyobb problémát okozó és a szülőket egyre inkább aggasztó zaklatásokat. A GPS követő és a hozzá tartozó app segítségével pedig akár térképen is figyelheted, hogy éppen merre jár. Mindkét szülő letöltheti az alkalmazást és egyszerre több gyerek mozgását is figyelemmel kísérhetitek. Szülőbarát megoldás, az biztos. És hogy ez miért jó a kicsiknek? Dizájnos, menő és még az időt is mutatja, úgyhogy ki van ez találva, kérem szépen.

Fotó: Tinitell.com

Okosfogkefe

Köztudottan sokszor nehéz rávenni és megtanítani a gyerkőcöket a helyes és alapos fogmosásra. De ma már erre is létezik megoldás: egy fogkefe is lehet okos és kifejezetten gyerekbarát. Persze kell, hogy valamilyen izgalmas alkalmazás tartozzon ehhez is, melynek köszönhetően nagyobb élménnyé válik az egyébként unalmas napi rutin. A gyerekek telefonon követhetik az utasításokat, miközben játszva tanulják meg a helyes fogápolás technikáját. Az app ellenőrzi a fogmosás minőségét és hosszát is. Irányít, eredményeket mutat az egész családnak, vagy egy egyszerű, de nagyszerű játékkal motiválja a kicsiket „a jobb eredmény” elérésére. Persze sokan azt mondják: Ez mind szép és jó, de mi egy egyszerű fogkefével is megtanultunk fogat mosni. A válasz erre, hogy nem, nem tanultunk meg. A felnőttek jó része ugyanis máig rosszul mos fogat, és tudatlan a helyes fogápolást illetően. Hogyan tudnád megtanítani a gyerekedet arra, amit te is rosszul csinálsz?

okos_fogkefe.jpg

Fotó: Vigilant

Önmelegítő cumisüveg

Oké, ezt a kicsik nem nagyon tudják értékelni, de mégiscsak egy hasznos eszköz, amelyik állandó hőmérsékleten tartja a baba innivalóját. Nincs többé hideg víz vagy kihűlt tea. Megkönnyíti a szülők életét és persze dizájnos.

iiamo.jpg

Fotó: iiamo.com

VR szemüveg

Ma már megfizethető áron vehetünk egy 3D virtuális valóság szemüveget, amelyhez csak egy mobiltelefon és megfelelő alkalmazás kell, és máris kész a móka. Nagyszerű ajándék kamaszoknak, miközben mi is jókat szórakozhatunk. Rengeteg játékot találni a neten, érdemes rákeresni. Olyan ez, mint régen a Lego volt: amikor az apukák annyira belemélyedtek az építésbe, hogy közben a gyerek nem fért hozzá a játékhoz. Úgyhogy apukák, csak óvatosan!

vr_headset.jpg

Fotó: Pixabay.com

Okoshinta

Tudom, ma már minden okos, ami egynél több funkciót tud, de hadd dobálódzak én is egy kicsit ezzel a kifejezéssel. De ha akarjátok, nevezhetjük csak simán hintának is. A lényeg, hogy márkától és termékfajtától függően tényleg sokat tud: sebesség, rezgés, mozgás, zenék, hangok és fények is állíthatók, így a baba a kellemesen zúgó tengerparton, a halkan ringó autóban, vagy talán épp az anyaméhben érezheti magát, a választási lehetőség szinte végtelen. Mikor vennél ilyet a gyereknek (magatoknak), ha nem az ünnepek előtt?

mamroo.jpg

Fotó: mamaRoo

A cikk másodközlés, az eredeti írást az Apu-kalipszis blogon olvashatod.