Alakbarát málnahabos torta

Felkészültetek egy igazi habos finomságra? Legyen szó születésnapról, ballagásról, vagy egy családi ebédről, ezzel a tortával biztosan nem tudtok melléfogni! Farkas-Halász Évi receptje.

Ki ne szeretné a málnát?! Az én férjem biztosan, szülinapjára kreáltam neki ezt az alakbarát málnahabos tortát, ami nagyon hamar el is fogyott. A málna nem csak finom, hanem vitaminokban is gazdag gyümölcs. Rengeteg C vitamint tartalmaz, de található benne B1, B2 és A-provitamin is. A szénhidráttartalma sem túl magas, 100 grammban, mindössze 11-12 gramm van.

A blog statisztikái, valamint a tőletek kapott üzenetekből kiderül, a mascarponés sütiket kedvelitek a legjobban. Remélem ez a desszert is elnyeri tetszésetek. A legjobb benne, hogy még a sütő mellett sem kell állnotok hozzá!

Jöjjön is a recept
Hozzávalók:
  • 120 gramm cukormentes keksz
  • 100 gramm vaj
  • 500 gramm light mascarpone
  • 200 ml cukrozatlan habtejszín
  • pár csepp stevia
  • két marék málna
  • 100 gramm cukormentes tejcsokoládé
  • pár csepp vanília aroma

(Tetejére díszítésként pár szem málnát és egy kis olvasztott csokoládét használtam.)

Elkészítés

Először elkészítjük a torta alapját. Egy húsklopfoló segítségével összetörjük a kekszet, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, jól elkeverjük. A masszát lenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma aljába, én 24 cm-es formát használtam. Ha kész vagyunk ezzel a folyamattal, betesszük a hűtőbe pihenni addig, amíg el nem készül a krémünk.

A krémhez felverjük a habtejszínt egy robotgép segítségével, majd hozzáadjuk a mascarponét, a vanília aromát és a steviát. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és ezt is hozzákeverjük a krémhez. A málnát egy villa segítségével összetörjük, majd hozzádjuk a krémhez. Az elkészült masszánkat ráöntjük a tortaalapunkra, majd egy éjszakát pihenni hagyjuk.

Remélem tetszett Nektek ez a recept, találkozunk hamarosan!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A recept másodközlés, az eredeti bejegyzést az Anyaként is fitten blogon találjátok.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük