„Hogyan kerül a nyúl az asztalra? Briós formájában…vagy inkább fordítva: a briós nyúl formában.” R. Fonyó Barbara receptje.

Nem vagyok egy gasztroblogger, még csak konyhatündér sem, de van, hogy elfog a vágy és kísérletezek. Ilyenkor a gyerekek félelemmel vegyes kíváncsisággal követik a mozdulataimat és nagyon drukkolnak, hogy ne a tegnapelőtti száraz kenyér maradékát tálaljam fel vacsorára, és közben ne fagyjanak oda az étkezőszékekhez a hidegtől, mert a füstöt valahogy mégiscsak ki kéne szellőztetni a konyhából…, na meg a lakás többi részéből.

Oké, nem minden kísérletem után ennyire drámai a helyzet, de azért előfordult már, hogy egy-egy félresikerült próbálkozásom után sürgősséggel tárcsáztuk a közeli gyorsétterem számát, hogy szánjanak már meg néhány doboznyi életmentő pizzával.

De aztán van olyan is, hogy annyira jól sikerül a kísérlet, hogy ráadást követelnek legalább három napon át. Így volt ezzel a nyuszi brióssal is.

A recept alapja innen származik.

https://momwithfive.com

Előkészítési idő: 

Főzési, sütési idő: 
Összes idő: 
Mennyiség: 16
Jópofa finomság az ünnepi asztalra
Hozzávalók
  • 68 dkg liszt
  • 68 g porcukor
  • 68 g vaj
  • 3 nagyobb tojás sárgája
  • 4dkg friss élesztő vagy ennek megfelelő száraz porélesztő
  • 8 g só
  • 3,3 dl langyos tej
Elkészítés
  1. Gyúrjuk össze a hozzávalókat egynemű tésztává.
  2. Pihentessük a nyers tésztát 20 percig langyos helyen.
  3. Gyúrjuk át, majd újabb 20 percig pihentessük.
  4. Vágjuk 16 egyforma darabra.
  5. Nyújtsunk ki minden darabot kb. 40-45 cm-es hosszúságúra. Csípjünk le a végéből egy kisebb darabot, az lesz a nyuszi farka.
  6. Tekerjük meg a tésztát, hogy nyuszira hasonlítson. A fonat alsó részén maradó lukba helyezzük bele a meggömbölyített, farkat formázó tésztadarabot.
  7. Béleljünk ki sütőpapírral két sütőlemezt.
  8. Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra.
  9. Helyezzük a nyuszikat a sütőlemezekre.
  10. Kenjük meg őket egy felvert egész tojással.
  11. Pihentessük őket 35-40 percig.
  12. Kenjük le őket újra és toljuk őket a sütőbe 12-15 percre.

Megjegyzés: A második lekenés után, ha van kedvünk, szórjuk meg (fahéjas) cukorral.

https://momwithfive.com

A recept másodközlés, az eredeti írást a Mom With Five blogon olvashatod. A cikkben szereplő képek Barbara saját felvételei.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük