Ünnepi dekoráció végtelenül egyszerűen

Minden novemberben eljön a pillanat, amikor a gyerekeim rám vetik magunkat és addig nem eresztenek, amíg meg nem ígérem nekik: belátható időn belül azonnal nekikezdünk az ünnepi dekorációk elkészítésének. R. Fonyó Barbara, a Mom With Five blog szerzőjének DIY ötlete.

Most, hogy már tömegként vannak jelen, az egyszerűség mindenek felett áll. Régebben szívesen szöszmötöltem az adventi koszorúval meg az ajtónkra való dísszel, rengeteg kiegészítőt vettem, de mióta ötfelé kell figyelnem munka közben, inkább olyan ötleteket keresek, amihez a legegyszerűbb alapanyagok kellenek, és amelyek közül még véletlenül sem hasonlít egyik sem semmiféle ehető finomságra, nehogy Legkisebb észrevétlenül eltüntesse a lepénylesőjében.

Így jutottam el a papírig, mert ennél egyszerűbb alapanyagot keresve sem találhatnék, és legalább megenni nem lehet (vagyis de, de legalább hamar észreveszem…). Nagyon sokféle színből lehetett volna választani, de a gyerekek szerint a karácsony színe a piros és a zöld, én meg kisebbségbe szorult szülőként nem akartam ellenkezni.

Masnis ünnepi ajtódísz

masni_2masni_1

Hozzávalók

Elkészítés

  1. a kartonlapból vágjuk ki két egyforma koszorúalapot (a méretét mi határozzuk meg), majd ragasszuk össze a lapokat, hogy tartása legyen a koszorúnak
  2. készítsünk kisebb nagyobb méretű origami masnikat (én 15×15 és 21,5×21,5 cm-es négyzeteket használtam az elkészítésükhöz)
  3. kedvünk szerint rendezzük el a koszorúalapon a masnikat és ragasszuk fel őket

Tipp

  • a masnik végét érdemes egy kis ragasztóval rögzíteni, akkor nem bújnak ki a helyükről
  • a masnikat számtalan más módon is hasznosíthatjuk: díszíthetjük vele az ajándékokat vagy facsipeszre ragasztva akár karácsonyfadísz is lehet belőlük

Most, hogy – engedve a nyomásnak – ennyire belejöttünk a karácsonyi készülődésbe, a gyerekek nem felejtettek el figyelmeztetni, hogy az Angyal bár szereti a szépen feldíszített lakást, de mégsem elsősorban ezért jön, hanem, hogy ajándékokat hozzon… nekik…

Ja, az Angyal! Néha neki is elkél egy kis segítség, ezért készítettem egy letölthető, nyomtatható ajándéklistát is, hogy könnyebbé tegyem az angyalok életét az év ezen igen zsúfolt időszakában. Innen tudjátok letölteni és kinyomtatni.

ajandeklista

A cikk másodközlés, eredeti változatát Barbara oldalán, a Mom With Five blogon érhetitek el. A cikkben szereplő képek Barbara saját felvételei.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük