10 érdekesség egy kortalan 57 éves nőről

Képzelj el egy olyan 57 éves nőt, aki majdnem ugyanúgy néz ki, mint mikor megszületett. Sőt, azt is képzeld hozzá, hogy ezt a nőt szinte mindenhol ismerik a világon és minden lányos családban van legalább egy másolat belőle. És még talán annyit képzelj hozzá, hogy a neve valójában mára már fogalom és a lányok hol örülnek neki, hol nem, ha hozzá hasonlítják őket. Ugye, most már tudod, hogy kire gondolok?

Igen, ő Barbie. És íme tíz tény, amit (talán) nem tudtál róla.

  1. Arról talán már hallottál, hogy nevét a játékbaba kitalálójának lányáról kapta, arról azonban kevesebben értesültek, hogy a baba „igazi” neve Barbara Millicent Roberts.
  2. A tipikus Barbie babát sokan hosszú szőke hajjal jellemzik, pedig a legelső széria barna hajú változatban is kapható volt. (Természetesen azóta számtalan frizurával felbukkant már.)
  3. Egy Barbiehoz hasonló játékbaba, Lilli megelőzte a világhírre szert tett kolléganőjét, sőt valójában ő volt a prototípus. Bár Lilli Németországban nem kifejezetten gyerekek számára árusított termék volt, nagyon népszerű volt a kislányok körében. Lilli pályafutásának azonban gyorsan vége szakadt, mikor a – Barbie-t gyártó – Mattel vállalat megvette a jogait, és azonnal be is szüntették a konkurenciát jelentő baba gyártását.
  4. Andy Warhol képet festett róla. (Lásd fent.)
  5. Mindenki azt hiszi, hogy az első Barbie babák rózsaszín ruhában kerültek fel a boltok polcaira. Bizony ez nagy tévedés, ugyanis fekete-fehér úszódresszt adtak rájuk és lófarokba kötötték a hajukat.
  6. Barbie világában sem fenékig tejfel az élet. Társával, a jóképű Kennel, 2004-ben vetettek véget a 43 évig tartó románcnak. Bennfentesek azt is pletykálták, hogy utána állítólag egy Blaine nevű ausztrál szörfössel volt viszonya. Azért persze minden jó, ha jó a vége, és 2011-ben éppen Valentin napon jelentették be, hogy ismét egy párt alkotnak Kennel. És hol máshol tájékoztatták volna a világot a jó hírről, ha nem a hivatalos Facebook oldalukon?
  7. Barbie már több, mint 180 féle karrierrel is büszkélkedhet. Volt már modell, asztronauta, légiutas-kísérő, ápoló, rocksztár és állatorvos. Sőt, még pilótaengedéllyel is rendelkezik.
  8. Barbienak még eddig nem „született” gyereke, és sosem ment férjhez.
  9. Barbie első állata egy ló volt és Táncosnak hívták. Azóta persze rengeteg kutya, macska, madár, sőt még oroszlánkölyök, zebra és pandamackó is volt már háziállata.
  10. Barbie olyan, mint egy igazi divatimádó nő. Tervezett neki ruhát már Givenchy, Versace, Dolce & Gabbana, Vera Wang és Gucci. Sőt, több mint 1 milliárd pár cipője van. És ez a szám évről évre csak növekszik.

Felhasznált irodalom: barbiemedia.com


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük