Szülők Napja

Az elmúlt hétvégén került sor Magyarországon az első Szülők Ünnepére, a Szülők Háza Alapítvány kezdeményezésében. A rendezvényre a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Lépjünk, hogy léphessenek fogyatékkal élő családokat segítő alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja Alapítvány, az Ágota Alapítvány, az Ágacska Alapítvány az Örökbefogadó Családokért szervezeteken keresztül érkezett több mint 50 család.

Az ünnepet Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára nyitotta meg. Köszöntőbeszédében a biztonságot nyújtó családi légkör fontosságára hívta fel a figyelmet, melyek a boldog gyerekkor alappillérei és a kiegyensúlyozott felnőtté válás kulcsa. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója videóüzenetben üdvözölte a kezdeményezést és kiemelte, hogy a gyerekek számára a leglényegesebb a család, a szülők jelenléte, amely minden más kívánságot és vágyat felülír. A továbbiakban dr. Kemény Dénes, a rendezvény fővédnöke a sport, a művészetek, az élménydús és tartalmas szabadidő pozitív hatásaival kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg, amely új energiákat ad és összekovácsolja a családtagokat. Regős Judit, a Szülők Háza alapítója a rendezvény hagyományteremtő célját emelte ki és reményét fejezte ki, hogy évről-évre egyre több szervezet, vállalkozás és magánszemély csatlakozik majd a mozgalomhoz. Végül pedig Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elnöke mutatott rá arra, milyen nagy szükség lenne egy olyan szülői központra, ahol a többféle családtípusban élőknek tudnának segítséget, támogatást, közösséget nyújtani.

A rendezvényen számtalan izgalmas és érdekes foglalkozás, szabadtéri játszósarok, kézműves programok, szappanbuborék show, arcfestés és csillámtetoválás várta a gyerekeket, közben pedig Mint a Pinty-koncert és kamarazene szórakoztatta őket. A Szülők Háza minibalettosai és minimuzsikásai pedig látványos bemutatót tartottak, amelybe bárki bekapcsolódhatott.

Amíg a gyerekek játszottak, a szülők számára pihentető kikapcsolódást biztosított a masszázssarok vagy a sminktanácsadás. A partnerszervezetek képviselői a rendezvény egész ideje alatt az érdeklődők rendelkezésére álltak.

Az ünneplést a támogató szervezetek – EMMI, Magyar Vízilabda Szövetség, Vodafone Magyarország, Helen Doron nyelviskola, Glamour Magazin, Margitszigeti Bringóhintó, Képmás Magazin, Zwack Uniqum, Pillangó fotó, Eleven Park, Székelyföldi Legendárium, Aqua World – által felajánlott családi ajándékok átadása zárta.

Reméljük, hogy kezdeményezésünk jövőre tovább bővülhet és egyre több család, szülősegítő és -támogató csatlakozik a rendezvényhez, akik hozzánk hasonlóan ugyanúgy vallják: szülőnek lenni jó!

 

Képeinket galériánkban megtekinthetitek, amit külön köszönünk Markowski Eszternek és Böröczki Gábornak.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük