szülők háza magazin, egyszülős család

Egyszülős család

…Hazánkban az egyszülős családok megközelíti a félmilliót. Jelentős szám ez egy alig tízmilliós országban. Egyedülálló anyaként – illetve, bár lényegesen kisebb számban, de apaként – egészen más küzdelmeket élünk meg. E más problémák – legyen ez akár álláskeresés, munkavállalás, vagy az, hogy hová érdemes nyaralni menni – megoldásában kíván segítséget nyújtani az Egyszulo.hu internetes portál. Nagy Anna kezdeményezésére jött létre az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, amely november 6–án tartotta konferenciáját – és rajtuk ki segít? – címmel.

Egyedülálló szülővé sokféleképpen válhat az ember: a társ halálával, válással, illetve úgy is, ha a nő eleve partner nélkül vállal gyermeket. A cél itt is a megelőzés lenne: egészségtudatosabb magatartással sok betegséget el tudunk kerülni, s a problémák felelősségteljes kezelésével sokszor a válásoknak is elejét vehetjük.

De sajnos így is elkerülhetetlen, hogy a szülő egyedül marad. Kétségeivel, kérdéseivel, problémáival. És nekik ki segít? Keressék bátran az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványt!

Írta: Szülők Háza


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük