Szereptorta

0
1296
szereptorta
https://www.kismandula.hu/oroszkrem-torta-kt011

Amikor az ember úgy érzi valami nincs rendben az életében, valamit változtatni kéne, célszerű részekre bontani az életben betöltött „szerepeinket”, hogy lássuk melyik téren kéne a leginkább változtatni. Ehhez szoktam a klienseimnek a szereptorta játékot ajánlani. Ha van kedvetek játszatok velem. Készítsétek el a saját szereptortátokat. Először is vegyetek elő egy tollat és egy ceruzát. Rajzoljatok egy nagy kört. Ez lesz a torta. Most gondoljátok végig, hogy a Ti életetekben milyen szerepekben vesztek részt. Én például: anyuka vagyok, feleség, szerető ( a férjemé természetesen(-:, mielőtt rosszra gondolnátok) , dolgozó nő, szüleim lánya, nővér, barátnő, gazdi, Judit ( aki tornázni jár, olvas, pihen, stb.)
Most írjátok le Ti is, hogy milyen szerepetek van. Majd annyi „szeletre”osszátok a tortátokat, ahány szerepből áll az életetek, méghozzá úgy, hogy a szeletek akkora részt foglaljanak el a torta egészéből, mint, amennyit a Ti életetekben betölt az időtökben. Aztán nézzétek meg, milyen képet mutat. Ezután rajzoljátok át úgy, ahogy ideális lenne számotokra. Íme, itt az első iránymutatás, amely mentén elkezdhetitek a változtatást! ((-:

Írta:Regős Judit

MEGOSZTÁS
Regős Judit vagyok, szülő- és gyereknevelési tanácsadó, a Szülők Háza Konzultációs Központ alapítója. Az ELTE szociálpolitika – szociálismunka szakán végeztem, de kijártam a Károly Gáspár Egyetem Szupervízor szakát is. Sokáig dolgoztam a SOTE I-es Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján családgondozóként. Elvégeztem az Aktív Analitikus terapeuta képzést és később családi tanácsadó lettem. Több évet dolgoztam A Nő Ezer Arca Központban, mint terapeuta. Számos publikációm jelent meg, rendszeresen közreműködöm szakértőként különféle tévéműsorokban. Több szakmai díjat is nyertem, 2009-ben a Vodafone Főállású Angyala lettem. 2007-ben hoztam létre a Szülők Háza Konzultációs Központot, amelynek intézményvezetője vagyok és ahol családi tanácsadóként egyéni és csoportos tanácsadással foglalkozom. Férjemmel együtt négy gyermeket nevelünk. Szeretem a családomat, a férjemet a gyerekeimet, szeretem a hivatásomat. Nagyon sokat köszönhetek a pácienseimnek is, akiktől nagyon sok bölcsességet tanulok, és szeretet kapok.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ