Miért várom az őszt?

Iskolakezdés, a családi vakáció vége, hulló falevelek… Valljuk be, az ősz elég nagy hendikeppel indul az évszakok versenyében, ezért úgy érzem, ideje lenne egy kicsit pártfogásomba venni. Úgyhogy itt egy szuperjó lista, amiért mindennél jobban várom, hogy végre ősz legyen!

  1. Időjárás

Igen, vannak, akik szeretnek ropogósra sülni a tűző napon, ám egy idő után megelégeli az ember, hogy néhány perc alatt leizzad, ha kilép a lakásból (oké, van, amikor ez a lakásban is megesik). Én is imádom a napsütést, mégis ősszel a legjobb a szabadban sportolni, kirándulni, várost nézni, sétálgatni!

  1. Divat

Míg nyáron leginkább a szoknya-póló-fürdőruha háromszöge határozza meg az öltözködést, ősszel lehet „kreatívkodni”, hiszen az időjárás változásával elő lehet kapni az elhanyagolt darabokat. Hiszen melyik az az évszak, amikor lehetőségünk van a gumicsizmától a horgolt „alig pulcsiig” kipróbálni mindent, ami a szekrény mélyén lapul?

  1. Új ízek

A nyár végére talán néhányunknak elege lesz az émelyítően édes gyümölcsökből és bizony jól esik a dió vagy a sütőtök íze. Végre eljön az ideje a meleg leveseknek és a forró csokoládénak, sőt a gőzölgő kávé is jobban esik reggel, esetleg egy szelet fahéjas-almás pitével!

  1. Színek

Bizony, bizony, az őszi táj meleg árnyalatai (sárga, vörös és barna) kellemesen és nyugtatóan hatnak ránk. Nem is beszélve arról, hogy milyen jó ilyenkor a lehullott falevelek közé ugrani, a fáról lepottyant sötétbarna gesztenyét kézbe venni!

  1. Hangulat

Ősszel az éjszakák egyre hosszabbak, a nappalok egyre rövidebbek lesznek. Ennek bizony önmagában nem annyira örülünk és több időt töltünk a lakásban. De ekkor szívesen „kuckózunk be” egy kényelmes karosszékbe egy jó könyvvel, szürcsölünk forró teát kettesben a gyertyafényben vagy a kandalló melegénél, bújunk össze a kanapén filmet nézve. És ezek a pillanatok igazán kárpótolnak minket!

Szóval gyere Ősz, én már nagyon várlak!


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük