Íme a tuti módszer a síró baba elhallgattatására

Jó befektetésnek tűnik áldozni pár percet a következő cikk elolvasására mindenkinek, aki a jövőben gyermekvállaláson töri a fejét. Lehet, hogy ez a pár perc lesz az, amiért a későbbiekben még nagyon hosszú ideig hálásak leszünk önmagunknak. Ficza János sírás elleni receptje jövendőbeli szülőknek.

Tudósok, szakemberek, pszichológusok tömege, de leginkább kétségbeesett szülők milliói keresik a titkos receptet a síró gyermek lenyugtatására. A jó öreg mákteás trükk ma már elavultnak számít, helyette egy gyerekorvos tutinak tartott (viszont csak egy ideig hatásos és eléggé kényelmetlen) fogása kering az interneten. Én most egy újabb lehetőséget szeretnék mutatni.

Mindannyian sok olyan városi legendát hallottunk már, hogy végső megoldásként az éjjel közepén kellett órákon át bekapcsolva hagyni a porszívót, vagy hajnalban voltak kénytelenek autókázni a szülők városszerte, mert a csecsemő csak így hallgatott és aludt el. Bevallom őszintén, mi is leginkább az álmatlan éjszakáktól és a szűnni nem akaró gyereksírástól rettegtünk a legjobban. Hálisten a kislányunk elég nyugodt baba, így nagyritkán sír, amikor viszont igen, akkor őt is el tudja kapni a dili.

Ilyenkor mi is megpróbálunk mindent – a dajkálás, séta, éneklés, puszilgatás nem segít, mert ha a gyereknek olyan kedve van, akkor úgy és addig sikít, ahogy neki tetszik.

A terhesség alatt viszont találtunk egy ötletet az interneten, kipróbáltuk, alkalmaztuk és örömmel jelenthetjük minden jelenlegi és jövendőbeli szülőnek, hogy a próba sikerült,

Az alábbi megoldás valóban működik!

A terhesség ideje alatt a harmadik trimeszterben (mi már a 2. trimeszterben elkezdtük biztos, ami biztos alapon)

naponta többször ugyanazt a zenét kell lejátszani a pocakban lévő babának.

Összességében az utolsó három hónapban jó, ha legalább ezerszer hallja ezt a számot. Ez a zeneszám legyen lehetőleg lassú és kellemes, könnyen megjegyezhető, egyszerű dallammal – és (ez a saját javaslatom) olyan, amit a szülők sem fognak megunni és megutálni néhány hét után. Bár, ha működik, egyenes imádni fogjátok, garantálom!

Az ügy hátránya, hogy aki most szeretné alkalmazni a tuti receptet a bömbölő gyerekre, annak már késő, legfeljebb a következőnél applikálhatja, viszont minden jövendőbeli apukának bátran ajánlom, egy próbát mindenképpen megér.

A mi választásunk Bob Marley Three little birds c. számára esett, egyrészt mert mindketten szeretjük a párommal, ezerszer meghallgatva sem unjuk meg, jellegzetes hangzása van, pozitív a szövege és összességében ez egy kedves dal. Minden este lefekvés előtt többször is lejátszottuk a pocaklakónak, néhányszor napközben is, hogy megismerje és megszokja.

Hogy most milyen hatása van, az a videóból kiderül:

Remélem 15 éves korában is működni fog!

A cikk másodközlés, az eredeti írást az Apu-kalipszis blogon olvashatod.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük