Hamarosan kezdődik az eperszezon, ideje tehát előkeresni és összegyűjteni a legfinomabb epres recepteket. Farkas-Halász Évi pohárkrém receptje minden desszertszerető gyűjteményébe bekerülhet: pillanatok alatt elkészíthető, jól mutat és ami a legfontosabb: nagyon finom.
Villámbejegyzés következik, egy olyan vendégváró desszerttel, amit akár 10 perc alatt össze tudsz állítani, és nem gond, ha váratlanul betoppannak a barátaid. Csupán öt hozzávalót igényel és egy robotgépet.
Ha épp nincs otthon mascarponéd, helyettesítheted natúr krémsajttal is.
Hozzávalók:
- 200 ml cukrozatlan habtejszín
- 200 ml light mascarpone vagy krémsajt
- 1 tk. vanília aroma
- pár csepp stevia
- eper ízlés szerint
Elkészítés:
A habtejszínt felvertem, majd óvatosan hozzákevertem a mascarponét. Hozzáadtam a steviát és a vanília aromát, jól elkevertem. Végül eperrel rétegeztem desszertpohárba. Kedvünkre variálhatjuk még mandulával, kókusszal is.
A cikkben szereplő fotó Gaál-Halász Éva felvétele. A cikk másodközlés, az eredeti receptet az Anyaként is fitten blogon találjátok.