Mandulás forró csoki adventi estékre

Valószínű Ti is sűrűn találkoztok mostanában a kávézók előtti, hívogató ’forró csoki’ feliratokkal, amelyek a hideg fokozódásával egyre csábítóbbá válnak. Sajnos nem ihatunk meg minden alkalommal egyet, ahányszor a forró finomság nevét leírva látjuk, de ahelyett, hogy emiatt egy könnycseppet is ejtenénk, kárpótoljuk magunkat a házi készítésű verzióval, amit akkor fogyaszthatunk, amikor csak megkívánunk, ráadásul még a felesleges cukortól is megóvjuk magunkat vele. Nézzétek meg Farkas-Halász Évi receptjét, és ne gondolkozzatok az elkészítésén – higgyétek el, a léleknek egyértelműen egészséges!

A téli időszak egyik legkedveltebb italának, a forrócsokinak a  cukormentes változatát hoztam ma el nektek. Én személy szerint nagyon szeretem, de eddig minden kávézóban csak az egészségtelenebb verzióval találkoztam, ezért úgy döntöttem, hogy magam készítem el, így legalább tudom mi kerül bele. Nagyon egyszerű, nem igényel sok főzést, és ha még marad előző napról, felmelegítve is finom. Nem a legkalóriaszegényebb ital, az biztos, de ilyenkor egy-egy alkalommal véleményem szerint megengedhetjük magunknak. Vigyázat, nagyon csokis!

A recept:

  • 100 gramm Wawel 70%-os cukormentes étcsokoládé
  • ízlés szerint édesítő
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál zsírszegény holland kakaópor
  • 1 teáskanál mandula aroma (elhagyható,akkor sima forrócsokink lesz)
  • (Díszítésnél light tejszínhabot használtam.)

Elkészítés:

A csokoládét feldaraboltam, míg a tejet feltettem egy lábasban forrni. Egy nagyon kevés édesítőt adtam csak hozzá, mert én szeretem az étcsokoládé enyhén keserű ízét. Mikor a tej elkezdett melegedni, beletettem a csokoládédarabokat és folyamatos kevergetés közben megvártam míg szép selymes állagú lett. Ekkor egy kicsit én még hígnak találtam, ezért tettem bele egy evőkanál kakaóport, hogy egy kicsit sűrűbb legyen. Végül hozzáadtam a mandula aromát is, amit igazán különlegessé varázsolta az italt.

Szerző: Farkas-Halász Évi, Anyaként is fitten blog