Cukormentes, barackos crumble (morzsasüti)

A forró nyár tényleg búcsút intett nekünk erre az évre, a könnyű édességek iránti rajongásunknak azonban ősszel sem kell csillapodnia. Farkas-Halász Évi percek alatt összedobható receptje láttán még annak is megjöhet a kedve a süteménykészítéshez, aki egyébként csak kávét főzni jár a konyhába.

A világ talán legegyszerűbb sütijét hoztam Nektek. Teljes mértékben növényi alapanyagokkal készült, vegánok is fogyaszthatják. Gyümölcsnek azért választottam a barackot, mert most van a szezonja, de nagyon jól működik almával, körtével is. Gyümölcslekvárral tálaltam, szinte azonnal elfogyott a családban! 😉

Hozzávalók egy kisebb tortaformához:
  • 150 gramm zabliszt (akinek nem fér bele, használhat ch csökkentett lisztet is)
  • 100 gramm kókuszolaj vagy kókuszzsír
  • 100 gramm durvára vágott vagy szeletelt mandula
  • 5 ek. eritrit
  • 5 db barack (vagy amennyit kitölt a tortaforma)
Elkészítés:

A barackokat félbevágjuk és egy kiolajozott tortaforma aljába fektetjük őket. Közben elkészítjük a morzsát. A lisztet a kókuszolajjal, az eritrittel ês a mandulával összedolgozzuk. (Nem kapunk homogén tésztát, az a lényeg, hogy morzsolódjon. ) A tésztát rámorzsoljuk a barackokra. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük alufóliával lefedve. 20 perc után még kb. 10 percig sütjük, de figyeljük, hogy ne égjen meg a tészta.

Fotó: https://anyakentisfitten.blog.hu/

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A cikk másodközlés, az eredetei receptet az Anyaként is fitten blogon olvashatod.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük