Paleo-vegán erdei gyümölcsleves

Végre megérkezett a tavasz, és újra előkerülnek a hűsítő finomságok a konyhában. Farkas-Halász Évi ráadásul egy igazán egészséges leves receptjével teszi színesebbé és ízletesebbé ezt a napot. Ne hagyjátok ki! 

Már sokszor említettem Nektek, kedves Olvasóim, hogy nagyon szeretem a paleo és vegán ételeket, desszerteket is. A változatos étkezés híve vagyok, lassan tíz éves életmódváltásom alatt elég jól kitapasztaltam mik azok az élelmiszerek, tápanyagok amik hasznosak a testemnek és a lelkemnek egyaránt, nem is beszélve a bőrömről. Mivel jelenleg kismama vagyok, ezért még fontosabb -a bennem lévő kis élet miatt is-, hogy kellő módon odafigyeljek a táplálkozásomra és sok-sok vitamint juttassak a szervezetembe.

Egy nagyon vitamindús leves receptjét szeretném megosztani veletek, ami végtelenül egyszerű és a legjobb benne, hogy még főzni sem kell! 🙂 Egy turmixgép szükséges csak hozzá, de akár egy botmixerrel is elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 500 gramm erdei gyümölcs mix (én a fagyasztott verziót használtam, olvasztás nélkül)
  • 400 ml kókusz vagy mandulatej
  • pár szem eper
  • 400 ml víz
  • 10 dkg eritrit
  • fél teáskanál vanília esszencia
  • fél teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Mindössze annyi a dolgunk, hogy összeturmixoljuk a hozzávalókat, majd egy órára a hűtőszekrényben lehűtjük. Aki nem szereti annyira a sűrű, turmixos állagot,  tehet még hozzá vizet.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

A recept másodközlés, az eredeti írást az Anyaként is fitten blogon olvashatjátok.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük