Brownie-t büntetlenül

Vajon az édességszerető emberek hány százaléka tudna bármikor könnyen nemet mondani egy finom brownie-ra? Szerintünk is igen kevés, főleg, ha a mennyei édesség még cukrot sem tartalmaz. Farkas-Halász Évi ezúttal is egy ellenállhatatlan sütemény elkészítésében segít nekünk.

A Brownie amerikai csokis édesség, félúton van a torta és a keksz között. A legjobb benne, hogy semmi előképzettség nem kell hozzá, sőt még robotgép sem! 🙂 Gyerekkorom óta nagyon szeretem, sokat is sütöttem a családnak, de akkor még a bűnös, cukros változatát. Kísérletezgettem vele egy darabig míg cukormentesen is hasonlóan finom lett,mint az eredeti. Nagyon csokis, nagyon laktató, nagyon finom!

A recept:
  • 170 gramm cukormentes 70%-os étcsokoládé (minél magasabb a kakaótartalma annál jobb)
  • 2 evőkanál xilit (de ízlés szerint bármilyen édesítővel is megoldható)
  • 4 tojás
  • 80 gramm kakaópor
  • 65 gramm zabliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 250 gramm vaj
  • egy marék dió (elhagyható)
Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ezután egy nagyobb fémtálat fogunk, ebbe beletesszük az étcsokoládét és a vajat és gőzfürdő felett folyamatosan megolvasztjuk amíg fényes nem lesz.( Aki még nem olyan gyakorlott a konyhában ez azt jelenti, hogy egy lábosban vizet melegítünk, forrás után mérsékeljük a lángot, hogy ne bugyogjon, majd ráteszünk egy fémtálat, úgy, hogy az alja semmiképp ne érjen a vízbe). A Brownie azért csodás süti, mert sok mindennel lehet variálni, én személy szerint dióval szeretem. A szép, fényes masszánkhoz hozzákeverjük fokozatosan a száraz hozzávalókat, majd a nagyon apróra vágott diót is. Legvégül a négy tojást is elkeverjük benne. Akkor jó a krémünk, ha csillogó és szinte egyáltalán nem tapad az edény falához.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeverés nélkül, tűzpróbáig sütjük. (kb. 25 perc)

Jó étvágyat hozzá! 🙂

A cikk másodközlés, az eredeti receptet Évi oldalán, az Anyaként is fitten blogon találjátok. 


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük