Diétás Sacher torta

Akár szeretjük a Valentin napot, akár nem, akár van kivel ünnepelni, akár nincs, egy finom édességgel ezen a napon is csak jól járhatunk. Elkészíthetjük ajándékba a szerelmünknek, fogyaszthatjuk a barátainkkal, vagy egyedül egy jó film mellett, az ízében garantáltan nem fogunk csalódni, hiszen az alakbarát torta receptjét Farkas-Halász Évitől tanulhatjuk el.

Pontosan két hét múlva itt a szerelmesek ünnepe, a Valentin nap. Hazánkban megoszlanak a vélemények erről a eseményről. Valaki csak egy külföldről importált giccses dolgot, és felesleges költekezést lát bele, de sokan vannak, akik boldogan, szerelmesen ünnepelik ezt a napot. Az utóbbi csoportnak szeretnék kedveskedni ezzel a kis recepttel. Ha a párod diétázik, vagy csak odafigyel az alakjára, mindenképp süsd meg neki, biztos nagyon fog neki örülni.

A klasszikus Sacher tortáról valószínűleg mindenki hallott már. Franz Sacher osztrák cukrász nevéhez fűződik, aki Metternich herceg udvarában alkotta meg ezt a legendás desszertet. Az eredeti receptet féltve őrzik a bécsi Hotel Sacher cukrászai, állítólag csak ők tudják pontosan mit is tartalmaz.

Jöjjön az általam átalakított alakbarát Sacher torta receptje.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 120 gramm vaj
  • 6 db tojás fehérje és sárgája
  • ízlés szerint stevia
  • 120 gramm cukormentes étcsokoládé
  • 120 gramm tönkölybúza liszt
  • 40 gramm szeletelt vagy apróra vágott mandula

A krémhez:

  • 200 gramm cukormentes sárgabarack lekvár

A mázhoz:

  • 100 gramm cukormentes étcsokoládé olvasztva
anyakentisfitten.blog.hu
anyakentisfitten.blog.hu

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A piskótához való csokit felolvasztottam vízgőz felett. A vajat a steviával habosra vertem egy robotgép segítségével.Hozzáadtam a tojássárgákat is, és tovább kevertem. Amikor sima volt a krémem,hozzáadtam az olvasztott csokoládét. Egy másik tálban kihabosítottam a tojásfehérjéket.Óvatosan a csokis krémemhez kevertem, hozzáadtam a lisztet, majd legvégül hozzáadtam a mandulát is. Egy szív alakú szilikonos sütőformába tettem, majd 180 fokon,légkeverés nélkül kb. 55-60 perc alatt készre sütöttem.

Amikor kihűlt a tésztám, félbevágtam. A lekvárt felforraltam, majd rákentem a piskótára. Ezután betettem a hűtőbe a tortát kb, egy órára. Mikor kihűlt, ráolvasztottam a mázhoz való csokoládét a torta tetejére, majd amikor a máz megdermedt, fel is szeletelhettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

A cikk másodközlés, az eredeti receptet az Anyaként is fitten blogon olvashatjátok.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük