Karácsonyi trüffelgolyók cukormentesen

Nem találtátok még meg a tökéletes desszertet az ünnepi menühöz? Semmi gond, Farkas-Halász Évi ugyanis egy olyan édességgel ajándékozott meg minket karácsonyra, ami semmiképp sem hiányozhat az asztalotokról, amennyiben a ti szemetek is azonnal felcsillan a trüffel vagy a csokoládé szavak hallatán!

Már nem sokat kell aludni és eljön karácsony ünnepe. Ígéretemhez hűen, hoztam egy karácsonyi édesség receptet, amit bátran adhatunk akár ajándékba is, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Csokiimádok különösen figyeljenek! 🙂 Rettentő egyszerű recept következik, mindössze négy hozzávaló szükséges az elkészítéséhez.

Hozzávalók a trüffelgolyókhoz:

  • 50 gramm vaj
  • 200 ml cukrozatlan tejszín
  • 200 gramm cukormentes étcsokoládé
  • zsírszegény kakaópor a „díszítéshez” (forgathatjuk akár törött mandulába, dióba, vagy kókuszreszelékbe)

A csokoládét kockákra tördeltem, majd egy hőálló edénybe tettem. A vajat a tejszínnel forrásig melegítettem gázon,majd hozzáadtam a tördelt csokit. (A nagyon édesszájúak tehetnek hozzá még valamilyen természetes édesítőt, én kihagytam. ) Szép lassan elkezdtem keverni, ezt addig folytattam, míg a krémem egyneművé nem vált. Legyünk türelmesek, ez eltart egy kis ideig. Miután elkevertük, dermedni hagyjuk. Ez kb. két óra a hűtőben. Ha jó kemény a trüffelkrémünk, mehet is a formázás. Egy kiskanál segítségével kiveszünk egy kis darabot, majd elkezdjük formázni a kezünk segítségével. Személy szerint nem törekedtem a tökéletes gömb formára, nekem tetszik, ha egy kicsit rusztikusabb. A végén cukrozatlan kakaóporba forgattam. Tömény, csokoládés élvezet a végeredmény! 🙂

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A cikk másodközlés, az eredeti receptet az Anyaként is fitten blogon olvashatjátok.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük