„Adj sok jót a gyermekednek. Bátorítsd, dicsérd! Ha bünteted, mindig tudja, miért kapta a büntetést. Bocsáss meg neki, amint lehet. ” (Regős Judit)

 

A Napi Mami gondolatok olyanok, mint a forró nyárról eltett, ízes befőttek. Ha nehéz perceid vannak, ha ellepnek a hétköznapi teendők, vegyél le egyet a polcról és kóstolj bele. És csak hagyd, hogy a szívedben kisüssön a nap.

A Napi Mami gondolatok olyanok, mint egy esernyő zivatar idején. Ha minden beborul és védtelennek látod magad, ha úgy érzed, most segítségre van szükséged, nyisd ki és bújj alá. És csak hagyd, hogy most rólad gondoskodjanak.

A Napi Mami gondolatok olyanok, mint egy falat kenyér. Ha a gyerekzsivajban megéhezel egy felnőtt szóra, ha jól esne egy tapasztalt sorstárs bölcsessége, bátran törj belőle. És csak hagyd, hogy a tested átjárja az ereje.

A Napi Mami gondolatok olyanok, mint egy felszabadult nevetés. Ha úgy véled, te vagy az egyetlen, aki időnként úgy érzi, fáradt, ideges és rossz anya/feleség/kolléga, csak nézz körbe.  És csak hagyd, hogy a közös élmény pozitív ereje végre levegye a súlyt a válladról.

A Napi Mami gondolatok olyanok, mint egy ajtó. Ha szeretnéd, lenyomhatod a kilincset és benézhetsz mögé. Ha tetszik, beléphetsz rajta, ha nem, kereshetsz másikat. Csak hagyd, hogy ezek az utak elmondják neked, merre visznek, a többi rajtad múlik…

A Napi Mami gondolatok mindenkihez szólnak, akik szeretnének a napi teendők trambulinján való fel-le ugrálás, a folyton mozgásban lévő mókuskerékben robotolás, a család és karrier között kifeszített kötélen való egyensúlyozás közben naponta legalább egy percet önmagukra szánni.

Csak egy perc a testnek, a léleknek és a szellemnek.

 


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük