Avokádókrém, ahogy én készítem

Az avokádókrém, vagy ahogy a világon a legtöbben ismerik, a guacamole egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel. Egyébként azték eredetű, kevés hozzávalóból áll, és pont ezért ilyen nagyszerű ez a kis „mártogatós”. Sokat kísérleteztem vele, mire igazán az én ízlésemnek megfelelő lett, remélem Nektek is tetszeni fog ez a verzió. Az eredeti receptben chili és koriander a fűszerezés, de megmondom őszintén, nekem nem igazán ízlenek ezek az alapanyagok. Valószínű a mexikóiak ferde szemmel néznének az én receptemre és ezért sem lett a bejegyzés címe guacamole, mert ez igazából „hamis guacamole”.

Az avokádónak számtalan pozitív tulajdonsága van. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, legnagyobb arányban magnéziumot és kálciumot tartalmaz. A gyümölcsben megtalálható hasznos olajok erősítik a szervezetet, normalizálják az étvágyat. Van, aki reggeliként is fogyasztja, pirítóssal nagyon finom! Nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön a recept:

Hozzávalók két személyre:

2 db érett avokádó

fél lilahagyma

1 db paradicsom

bors

egy teáskanál lime vagy citromlé (elhagyható)

Én Abonett kenyeret fogyasztottam hozzá.

Elkészítés:

Félbevágjuk az avokádókat, kivesszük a magjukat. Kikaparjuk a belsejüket, majd egy tálban villával összetörjük őket. A jó guacamole titka szerintem, hogy nem pépes, nem baj, ha darabos lesz. Az összetört gyümölcshúst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A paradicsomot félbevágjuk, majd a magos, lágy részét kivesszük, arra nem lesz szükségünk. Kis kockákra aprítjuk, ezután hozzáadjuk a pépünkhöz. A lilahagymát is felkockázzuk és végül ezt is hozzáadjuk a már kész krémünkhöz. Az eredeti recept ezüsthagymát ír, használhatunk azt is hozzá. Aki szereti, keverhet hozzá lime vagy citromlevet is, de igazából elhagyható. Vannak, akik bolondulnak a csípősért (én nem tartozom közéjük), azok semmiképp se hagyják ki belőle a chilit 😉

Az a jó ebben a szószban, hogy sokféleképpen variálható, hallottam olyat, hogy valaki még tejfölt is tesz bele, igazából csak a fantázia szabhat határt. Vegánok és paleósok is fogyaszthatják!

Jó étvágyat hozzá!

Szerző: Farkas-Halász Évi

Forrás: Anyaként is fitten blog


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük