Túró rudi sütemény

Nyáron vágyunk valami kellemesen lágy, omlós édességre. Külön plusz pont, ha nemcsak a kicsik imádják, hanem a felnőttek is elcsábulnak tőle. A mostani receptünk mindennek megfelel, sőt még a gyerekkorunk nyarainak emlékét is felidézi.

Túró rudi… Igazi hungarikum, ritkán találni olyan magyar embert, aki ne szeretné. 🙂 Egy nagy kedvenc receptemet szeretném most megmutatni, ami ízvilágában erre az édességre hajaz. Gyermekkoromban, ha anyukám megkérdezte, hogy milyen desszertet süssön, akkor szinte mindig ezt a süteményt kértem tőle. Akkor még finomliszt és cukor került bele, de mostanság már zabliszttel és xilittel készül nálunk. Őzgerinc forma szükséges hozzá.

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg zabliszt

10 dkg vaj vagy margarin

4 evőkanál kakaó

3 evőkanál xilit

fél csomag sütőpor

3 evőkanál tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

3 tojássárga, majd 3 tojásfehérje

10 dkg xilit

2 evőkanál zabkorpa (vagy akinek belefér, 2 evőkanál búzadara)

50 dkg túró

1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeállítjuk, kisodorjuk, majd két kivajazott őzgerinc formába rakjuk. A töltelék hozzávalóit is összedolgozzuk, majd végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot is. Elektromos sütőben 160 fokon 30 percig süssük. Hagyományos sütőben lassú tűzön ajánlott a sütése. Aki szereti, tehet bele mazsolát is, nem fogja elrontani… 😉

Jó étvágyat hozzá!

Szerző: Farkas-Halász Évi

Forrás: Anyaként is fitten blog


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük